Menü
Kosár tartalma

Obszidián

Obszidián

Obszidián kő hatása, jelentése és ásvány jellemzői

Szinonima neve

Természetes üveg, Vulkán üveg, Vulkanikus üveg

Obszidián kő jelentése, név származása

Az obszidiánt a római Obsius után nevezték el, mert Obsius hozta először Rómába Etiópiából.

Obszidián kő jellemzői

Az obszidián a forró kovasavas láva gyors lehűlése által keletkező természetes üveg. Vulkanikus üvegnek vagy vulkán üvegnek is szokták hívni.

Amorf szerkezetű, mert a gyors hűlés miatt nem alakul ki a kristályos szerkezet.

Törése kagylós, éles törési felülete van, könnyen megmunkálható.

Több fajtáját különböztetjük meg, amelyek egymástól kialakulásuk körülményeiben és szennyeződéseikben különböznek: mahagóni obszidián, füst obszidián (apacskönny), arany obszidián, ezüst obszidián, szivárvány obszidián, hópehely obszidián, fekete obszidián .

Története, felhasználása

Obszidiánt már a kőkorszakban is használtak, különféle eszközöket, szerszámokat, fegyvereket készítettek belőle. Kihasználták azt a tulajdonságát, hogy a törés felülete nagyon éles. Polírozott obszidiánt Rómában tükörként használták. Az indiánok amuletteket, szobrokat készítettek belőle. Egyiptomban álarcokat faragtak obszidiánból. 
Manapság nagy mennyiségben használják fel az ékszeriparban: karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat, brossokat és egyéb ékszereket készítenek belőle.  Az ékszerkészítésben a legkülönlegesebb obszidián változat a fekete alapon kékes szivárványos árnyalattal derengő ásvány, ezeknek az obszidiánoknak a legdrágább az ára. 

Orvosi segédeszközöket is gyártanak obszidián felhasználásával.

Régi legenda

Apacskönny legendája: 

Egy apacs legenda szerint, az ellenség az egyik harc közben nagyon sok apacs harcost megölt. A túlélők és hozzátartozók bánata olyan nagy volt, hogy lehulló könnycseppjeik a földre érve azonnal megszilárdultak.
Ezért a füst obszidiánt, amikor a fény felé tartjuk, láthatjuk benne az áttetsző könnycseppeket.
Egyes hiedelmek szerint, az apacskönny tulajdonosa soha többet nem fog sírni.

A fekete obszidiánt  varázsló kőnek nevezték, úgy gondolták  megszünteti a negativitást, elűzi a gonosz szellemeket és a démonokat.

Obszidián kő hatása, gyógyító ásvány

Ez a kristály határok és korlátozások nélküli. Erősen véd, szoros kapcsolatban van a földdel.

Az obszidián tökéletes pajzs a negativitás ellen. 

Erőt, bölcsességet és pozitivitást hoz tulajdonosának. 

Arra ösztönöz, hogy vessünk egy pillantást belsőnkbe. Azokba a részeinkbe, amelyek elől elrejtőzünk, és így megismerjük gyengeségeinket. 

Világossá teszi az elmét, és ösztönzi a kreativitást és az intuíciót.

Az  obszidián erősen véd és hasznos azokban a helyzetekben, amikor az energiavámpír emberek kimerítik az energiádat, vagy negatív irányba terelik az utad.

Testi hatás

Enyhíti a fájdalmakat, Segíti a sebek gyógyulását, Vérkeringést helyreállító hatású 

Lelki hatás

Feloldja a gátlásokat, Feszültségmentesítő, Segíti a tisztánlátást 

Obszidián kő tulajdonságai

Ásvány alak (morfológia): 

Amorf (alaktalan)

Keletkezés: 

Magmás

Mohs-keménység: 

5-5,5

Szín: 

Fehér foltos, Fekete, Fekete aranyos csillogással, Fekete ezüstös csillogással, Fekete szivárványos színjátékkal, Szürke, Szürkésfehér

Átlátszóság: 

Átlátszatlan, Áttetsző

Fénytörésmutató: 

1,48-1,51

Kettőstörés: 

Nincs kettős törésük

Színszórás (diszperzió): 

0,010

Fényesség: 

Üvegfény

Többszínűség (pleokroizmus): 

Nincs pleokroizmusa

Karcszín: 

Fehér

Fluoreszencia: 

Nem fluoreszencil

Fajsúly: 

2,35-2,6

Hasadás: 

Nem hasítható  

Törés: 

Kagylós

Hazai lelőhely: 

Zempléni-hegység

Külföldi lelőhely: 

Mexikó, Szardínia, USA 

Obszidián állatöv jegye: 

Bak, Nyilas, Skorpió

Arany obszidián-ónix férfi karkötő Arany obszidián-ónix férfi karkötő
Legkeresettebb
Arany obszidián - Ónix Férfi KarkötőAz obszidián fekete alapon, arany csillogású. Az ónix fekete színű kvarc. Remek ajándék ez az elegáns megjelenésű karkötő. ..
Ár: 5 140 Ft
Fekete obszidián - szivárvány obszidián karkötő lekerekített Fekete obszidián - szivárvány obszidián karkötő lekerekített
Új Legkeresettebb
Fekete és szivárvány obszidián szemekből álló karkötő18 cm-es gumiszálra fűzött, legömbölyített szemekből készült obszidián karkötő, melyeket különlegessé a becsillanó szivárvány obszidián szemek teszik...
Ár: 1 390 Ft
Csíkos obszidián marokkő ✔️ test és lélek Használd ki az obszidián ízületekre, gyulladásokra, emésztésre gyakorolt pozitív hatásait a fényesre csiszolt, csíkos obszidián marokkő segítségével! Vedd tenyeredbe naponta több alkalommal is, és gyönyörködj te is ebben a csodálatos ásványban!..
Ár: 980 Ft
Mahagóni obszidián marokkőBarna és fekete színű obszidián ásvány marokkőnek csiszolva...
Ár: 980 Ft
Arany obszidián nyaklánc Csodás arany csillogással bíró obszidián nyaklánc, golyó formájú gyöngyszemekből.Ne hagyd ki ezt az elegáns ékszert!..
Ár: 5 990 Ft
Fekete ásvány karkötő lekerekített ( nagyrészt turmalin + pár gyöngy: obszidián, ónix) Fekete ásvány karkötő lekerekített ( nagyrészt turmalin + pár gyöngy: obszidián, ónix)
Legkeresettebb
Fekete ásványgyöngy karkötőLekerekített ásvány szemekből készült karkötő.A karkötők főleg fekete turmalinból készültek, véletlen szerűen található rajtuk egy-egy obszidián, ónix ásványgyöngy...
Ár: 1 290 Ft
Lávakő-Arany Obszidián Férfi KarkötőA lávakő vulkáni eredetű kőzet. Vas-oxid tartalma miatt színe fekete, de néha fehér pöttyök is díszíthetik. Gyógyító hatása évezredek óta ismert, elsősorban a szervezet salaktalanításában játszik szerepet. Az obszidián fekete alapon, arany csillogású. Ez a te..
Ár: 5 970 Ft
Pókháló obszidián marokkő Pókháló obszidián marokkő
Legkeresettebb
Pókháló obszidián marokkőBarna és szürke színű obszidián ásvány marokkőnek csiszolva. Azért hívják pókháló obszidiánnak, mert a szürke sávok pókhálószerű rajzolatot alkotnak a kőzet felületén. ..
Ár: 980 Ft
Ezüst obszidián marokkő ✨ meditációs gyakorlatokhoz A fémesen csillogó ezüst obszidián marokkő (platina obszidián) a meditációs gyakorlatok, spirituális utazások kiváló kísérő ásványa. Kiválóan oldja a lelki blokkokat, felszínre hozza az érzelmeket, és segít értelmezni azokat számodra is...
Ár: 1 550 Ft
	Energizáló, gyulladáscsökkentő, emésztésjavító hópehely obszidián marokkő		Energizáló, gyulladáscsökkentő, emésztésjavító hópehely obszidián marokkő
Legkeresettebb
Hópehely obszidián marokkő ☺ Éld át energizáló hatását! Tartsd tenyeredben ez az izgalmas mintázatú ásványt, és éld át a hópehely obszidián marokkő különleges energiát! Használd ki az ásvány vitalizáló, energizáló hatásait, és tekints rá ásvány kollekciód különleges darabjaként!..
Ár: 1 110 Ft
	Méregtelenítő hatású, feszültségoldó, védelmező csíkos obszidián marokkő		Méregtelenítő hatású, feszültségoldó, védelmező csíkos obszidián marokkő
Legkeresettebb
Csíkos obszidián marokkő 🔆 a lelki sebek gyógyítója Begyógyítja a lelki sebeket, átsegít a lelki problémákon, emellett fizikai szinten is számos pozitív hatásban részesülhetsz ennek a finoman csíkos obszidián marokkőnek a segítségével! Legyen ez a marokkő ásványgyűjteményed különleges darabja!..
Ár: 1 110 Ft
	Méregtelenítő, keringésjavító, védelmező csíkos obszidián marokkő		Méregtelenítő, keringésjavító, védelmező csíkos obszidián marokkő
Legkeresettebb
Csíkos obszidián marokkő 🔆 a lelki problémák ellen Oldd a lelki blokkokat, dolgozd fel a sérelmeket, és használd ki a kivételesen szép rajzolatú csíkos obszidián marokkő hatásait! Tapasztald meg te is az obszidián méregtelenítő, keringésjavító, védelmező hatásait!..
Ár: 850 Ft
Csíkos obszidián marokkő 🔆 búcsú a fájdalomtól Dolgozd fel a lelki problémákat, és felejtsd el a fájdalmat tükörsimára csiszolt, páratlanul szép csíkos obszidián marokkő segítségével! A fekete alapon finom szürke rajzolat teszi még érdekesebbé ez a csodálatos ásványt!..
Ár: 720 Ft
Hópehely obszidián marokkő ☺ A tisztánlátás köve Az obszidián e különleges változata sokak szerint enyhítheti az allergiás panaszokat és kiválóan használhatod meditációs gyakorlataid során is tisztánlátást segítő hatására alapozva. Legyen gyűjteményed izgalmas darabja a kivételes szépségű hópehely ..
Ár: 1 240 Ft
Pókháló obszidián marokkőBarna és szürke színű obszidián ásvány marokkőnek csiszolva. Azért hívják pókháló obszidiánnak, mert a szürke sávok pókhálószerű rajzolatot alkotnak a kőzet felületén. ..
Ár: 720 Ft
Apacskönny - füst obszidián marokkő 🥲 az elengedés ásványa Az apacskönny marokkő meghozza számodra a megbocsátást, az elengedést, segítségével elviselhetőbbek lesznek a gyász, a bánat nehéz pillanatai. Vedd tenyeredbe, és hagyd érvényesülni a füst obszidián méregtelenítő, nyugtató hatásait is!..
Ár: 1 290 Ft
	Vigaszt nyújtó, bánatűző apacskönny - füst obszidián marokkő		Vigaszt nyújtó, bánatűző apacskönny - füst obszidián marokkő
Legkeresettebb
Apacskönny - füst obszidián marokkő 🥲 elengedés és megbocsátás A sötéten ragyogó apacskönny marokkő vigaszt hoz a szomorú percekben, segíti az elengedést, a megbocsátást. Vedd tenyeredbe és hagyd, hogy átjárja lelkedet vigaszhozó, nyugtató hatásai, és használd ki a füst obszidián marokkő méregtelen..
Ár: 1 110 Ft
Pókháló obszidián marokkő Pókháló obszidián marokkő
Legkeresettebb
Pókháló obszidián marokkőBarna és szürke színű obszidián ásvány marokkőnek csiszolva. Azért hívják pókháló obszidiánnak, mert a szürke sávok pókhálószerű rajzolatot alkotnak a kőzet felületén. ..
Ár: 850 Ft
1 - 19 megjelenítése 19 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.