Menü
Kosár tartalma

Achát ásvány ékszer tökéletes ajándék

Achát ásvány ékszer tökéletes ajándék

Achát ásvány jellemzői

Név származása:

Az achát nevét valószínűleg első ókori lelőhelyéről, a szicíliai Achates folyóról kapta.

Ismertető :

Mikrokristályos kalcedon rétegekből álló ásvány. Színét, formáját, sőt gyógyító hatását tekintve is a legváltozatosabb ásvány, pedig anyagát tekintve szilícium-dioxid.
Ősi vulkáni eredetű kőzetek üregeiben alakul ki, színét a szennyezőanyagok határozzák meg, ugyanis a tiszta kalcedon fehér színű. Legtöbbször egy kívülről jelentéktelen, gömb alakú geodában lelünk az ásványra. Ha az achát nem tölti ki teljesen az üreget, belsejében további kristályok képződhetnek.
A világ minden táján megtalálható.
Az achát egyik legszebb változata a tűz achát, amelynek gyönyörű színjátéka van.

Története:

Feldolgozása Németországban virágzott, kiváló minőségű dísztárgyakat, gyöngyöket, medálok, gyűrűket készítetek belőle.
A 19. századi német achátbányából kitermelt ásványok rendkívül színesek voltak, de ezek a készletek régen kimerültek. A jelenlegi achátlelőhelyeken fellelhető kövek színe nagyrészt szürke, sávozásuk pedig kevésbé erőteljes, ezen mesterséges színezéssel javítanak.

Régi legenda:

Az achát megvéd a rossz álmoktól. Régen a harcosok úgy gondolták, hogy erőt ad a csatákban és segíti a győzelmet.

Ásványrendszer:

III. Oxidok és hidroxidok

Ásvány alak (morfológia):

Kristályos

Kémiai elnevezés:

Szilícium-dioxid

Képlet:

SiO2

Mohs-keménység:

6,5-7

Fajsúly:

2,6-2,65

Alternatív évfordulós ajándék:

Tizenkettedik házassági évforduló ajándéka

Achát állatöv jegye:

Bika, Ikrek, Oroszlán, Skorpió, Szűz

Ajánlott linkek:

//en.wikipedia.org/wiki/Agate: Achát ismertető
Azonosító: 6366-2
Egyedi achát medálImpozáns csepp formájú achát medál.Gyönyörű, csiszolt, narancssárga és fehér medál.A képen látható achát ásvány medált kapja meg a vásárló!..
Ár: 2 950Ft
Azonosító: 4923-2
Egyedi achát medál.Gyönyörű, cseppformára csiszolt achát medál.Narancssárga és fekete színű, fehér párhuzamos sávokkal. Mindegyik medál egyedi, különböző rajzolatokkal. ..
Ár: 2 550Ft
Azonosító: 6154-36
Achát ásvány szívMadagaszkári achát ásványból kifaragott szív formájú ajándéktárgy.A szívek sárga és fehér szín különböző árnyalatait tartalmazó achát ásványból lettek elkészítve.Remek meglepetés ajándék ez a csodaszép achát szív!..
Ár: 2 950Ft
Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő
Legkeresettebb
Azonosító: 5644-3
Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő..
Ár: 690Ft
1 - 12 megjelenítése 42 közül (4 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.