Menü
Kosár tartalma

Borostyán medál

Borostyán medál

Borostyán medál – egyedi ezüst ékszerek valódi borostyánból

A borostyán medál és a borostyánból készült ékszerek az őskorban is ismertek voltak. Az idők során a borostyánkő hatalmas népszerűségre tett szert különleges sárgás-barnás színével, rejtélyes csillogásával.

Hogyan alakult ki a borostyán?

A borostyánkő annak ellenére, hogy gyakran ásványként emlegetjük, szerves vegyület, őskori tűlevelűek megkövesedett gyantája tulajdonképpen. A borostyán ékszerek ősi világokba engednek bepillantást, hiszen akár 50 millió évesek is lehetnek egy-egy darab.

Így válassz borostyán medál kínálatunkból!

Az Azurit ásvány webáruház kínálatában kizárólag eredeti borostyán ékszereket találsz. A borostyán medál készítése során többnyire gömbölyded vagy csepp formára csiszolt borostyánt használnak.

A borostyán egy fantasztikus ásványi medál lehet egy arany vagy ezüst nyaklánc, vagy akár bőr szalag függőjeként.

Ásványi ékszer kínálatunkban találsz 925 tisztaságú, fémjelzett ezüst foglalattal készült csepp alakú borostyán medált, de megtalálható nálunk a kereszt borostyán medál, a szív alakú borostyán medál. Az egészen modern hatást keltő, négyszög formájú borostyán medál és a klasszikus rombusz alakú borostyán medál mellett a borostyán ezüst életfa medál és a levél formájú borostyán ezüst medál is megtalálható rendszeresen kínálatunkban.

Az Azurit online ásvány webshop kínálatában különböző formára csiszolt, fazettált, gömb és csepp alakú borostyán ékszerek, borostyán karkötők közül válogathatsz. Nézelődj kedvedre ásványi ékszereink közt: a borostyán medálok mellett női borostyán ékszerek, baba borostyán ékszerek és férfi ásvány ékszerek egyaránt fellelhetőek ásvány webáruházunk darabjai közt!

A borostyán medál hatása

Általánosan elterjedt legenda, hogy a borostyán ékszer viselése megőrzi tulajdonosa egészséget, szépségét, fiatalságát. Gyomorbántalmak, láz és mindenféle betegség gyógyítására alkalmazták a régi idők során, így a borostyán az ezotéria és a természetgyógyászat egyik különleges gyógyító köve.

A borostyánkő a természet ősi titkait rejti, és mint ilyen, igen erős spirituális kő, gyógyító, védelmező energiával. A borostyán karkötő viselése meghozhatja számunkra a szerelmet, megvédhet bennünket a negatív energiáktól.

A borostyán medál hatása

Altalánosan ismert, hogy a borostyán ékszer viselése nyugtató hatású lehet, alkalmas lehet a félelmek, aggodalmak elűzésére. Csökkentheti a fogínybetegségekkel, fogfájással járó panaszokat, pozitív hatással lehet a bőrbetegségekre, alkalmas lehet köhögés, asztma ill. emésztőrendszeri panaszok esetén is a borostyán ékszer viselése.

Ahogy a borostyánkő ill. a borostyánból készült medál testünkkel, bőrünkkel érintkezik, a meleg hatására illatmolekulák szabadulnak fel, melyek szintén fájdalomcsillapító, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezhetnek.

A borostyán medál színe – a változatosság gyönyörködtet!

A borostyán követ emlegetik még Tenger könnye vagy Észak aranya néven is. Színe általában sárga, sárgásbarna vagy konyak, de előfordulhat kávébarna, fehér, sőt cseresznye árnyalatokban is. A borostyán medál tehát ezeket a meleg tónusú árnyalatokat veheti fel, bár leginkább sárgás színben találkozhatunk vele a kereskedelemben, mely lehet teljesen átlátszó vagy átlátszatlan is.

A borostyán ékszerek általában a déli típusú, barna szemű és bőrű embereknek állnak a legjobban, de vannak olyan árnyalatai is, melyek különleges megjelenést kölcsönöznek északi típusú, szőke hajú és fehérebb bőrtónusú viselőjüknek is. A borostyán kiváló divatékszer, mivel meleg barnás árnyalata miatt a borostyánékszer nagyon jól kiegészíti az őszi gardróbunkat.

Melyik csillagjegy köve a borostyán?

A borostyán az Ikrek, a Szűz, az Oroszlán, a Nyilas, a Bak, a Vízöntő és a Skorpió horoszkópok köve.

Ásvány ékszerek egyedi méretben

Kérésre egyedi méretben és ásvány variációban is beszerezzük a kért borostyán nyakláncot, karkötőt, medált vagy fülbevalót. Fordulj az Azurit ásvány ékszer webshophoz bizalommal!

Borostyánkő Ezüst MedálCsepp formájú, borostyánkő ásványból készült ezüst medál.925 tisztaságú ezüst, fémjelzéssel...
Ár: 5 920 Ft
Borostyánkő Ezüst MedálRombusz formájú, borostyánkő ásványból készült ezüst medál.925 tisztaságú ezüst, fémjelzéssel...
Ár: 5 190 Ft
Borostyánkő Ezüst MedálLevél formájú, borostyánkő ásványból készült ezüst medál.925 tisztaságú ezüst, fémjelzéssel...
Ár: 7 930 Ft
Borostyánkő Ezüst Életfa MedálÉletfa formájú, borostyánkő ásványból készült ezüst medál.925 tisztaságú ezüst, fémjelzéssel...
Ár: 15 540 Ft
1 - 6 megjelenítése 6 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.