Menü
Kosár tartalma

Galaxit

Galaxit

Galaxit ásvány jellemzői

A galaxit ásvány megjelenése, hatása, kialakulása és tulajdonságai

A galaxit ásványt sötéten csillogó, titokzatos fénye teszi igazán különlegessé. Sokunknak rögtön a galaxis, a világűr jut róla eszébe – pedig nevét az Észak-Karolinában fekvő Galax városáról kapta.

A galaxit ásvány eredete és kialakulása

A galaxit ásvány (mangánspinell) vulkáni eredetű, ún. oxidásvány, a spinellcsoport tagja. Az oxidásványok osztályába sok fontos vasérc tartozik, több drágakő is van köztük, de a jég is ide tartozik. A galaxit ásványt mangán, magnézium, alumínium, vas és oxigén alkotja.

A galaxit ásvány elnevezése

A galaxit ásványt Észak-Karolinában fedezték fel, és 1932-ben készült róla első alkalommal leírás. Az ásvány a nevét a lelőhelyhez közeli Galax városáról kapta a nevét.

Milyen a galaxit ásvány színe?

A galaxt általában nem átlátszó, a többnyire fekete ásvány üvegfénnyel csillog. Fellelhetőek benne mélyvörös, narancs, barnás elszíneződések is.

A galaxit ásvány hatása – mire jó a valódi galaxit?

Az ásványok, így a galaxit ásvány élettani hatása rendkívül sokféle lehet.

A galaxit gyógyító hatása megmutatkozik többek közt a szívre, keringésre, vesékre, emésztőrendszerre és az anyagcserére gyakorolt pozitív hatásokban is. A galaxit gyógyhatásai közt a kristályterapeuták főként nyugtató hatását emelik ki, ugyanis segíthet alvásproblémák esetén és egészséges, pihentető alvást biztosít.

A galaxit hatása emellett, hogy segít felidézni álmainkat, ezáltal hozzásegít bennünket a tisztánlátáshoz, a különböző helyzetek reális értékeléséhez.

A galaxit ásvány a korona- és a szívcsakra köve.

Kinek ajánlott a galaxit ásványi ékszer viselése?

A galaxit ásványból készült ékszer viselése ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni. A galaxit ékszer sötét, misztikusan fénylő árnyalata jól illik bármilyen ruhadarabhoz, öltözethez, férfi és női ásvány ékszerként is viselhető.

Az Azurit ásványboltban kizárólag valódi, eredeti ásványokat és galaxit ásványból készült ásványi ékszereket, galaxit marokköveket találsz.

Ásványrendszer: 

III. Oxidok és hidroxidok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Keletkezés: 

Magmás

Képlet: 

(Mn,Fe,Mg)(Al,Fe)2O4

Mohs-keménység: 

7-8

Szín: 

Barna, Barnásvörös, Fekete, Sárga, Vörös

Átlátszóság: 

Átlátszatlan

Fényesség: 

Üvegfény

Karcszín: 

Barnásvörös

Fajsúly: 

4,23

Hasadás: 

Nem hasítható

Törés: 

Egyenetlen, Kagylós

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Dísztárgyak, Drágakő ékszer

Külföldi lelőhely: 

Ghána, Japán, Namíbia, Németország, Svájc, Svédország, USA

Ebben a ketagóriában nem találhatóak termékek.

Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.