Menü
Kosár tartalma

Aragonit

Aragonit

Aragonit ásvány jellemzői

Az aragonit ásvány különleges megjelenése, lelki és testi hatásai

Az aragonit ásvány érdekes, sokszor ágasbogas megjelenése és változatos színe igazán különlegessé teszi ezt az ásványt. Ismerd meg ennek az erős gyógyító hatású ásványnak a tulajdonságait, és használd ki aragonit ékszer viselése során is pozitív élettani hatásait!

Az aragonitásvány eredete

Az aragonit ásvány főként érctelérekben előforduló kristályos karbonátásvány, magmás eredetű, magas mésztartalmú folyadékokból, forrásvizekből, akár tengeri üledékekből válik ki (hidrotermás kialakulás). Sokszor fordul elő kalcit, kalkopirit, sziderit, dolomit, limonit ásványok és kőzetek kíséretében.

Az aragonit megjelenése roppant változatos, és igen érdekes. A kristályok oszloposak, gyakran tű alakúak, találkozhatunk az aragonittal összenőtt ikerkristályként, gömbös, rostos, ágas-bogas elrendezésben is. Csiszolt és csiszolatlan formában is megjelenik a kereskedelemben, csakúgy, mint ásvány ékszerként.

Az aragonit ásvány elnevezése

Az aragonitelnevezést az ásvány egyik spanyolországi, aragóniai lelőhelyéről kapta. Megtalálható többek közt Németországban, Ausztriában, Csehországban, Olaszországban. Magyarországon is több helyen találkozhatunk vele, így a Velencei-hegységben, Badacsony térségében, a Gellérthegyen vagy Dorog és Kesztölc közeli barlangokban is.

Milyen az aragonit ásvány színe?

Az aragonit ásvány színe változó, színeződését főként vastartalma okozza. Előfordulhat barna, barnás, fehér, kék, halvány kék, sárga, színtelen vagy a szürke árnyalataiban is.

Az aragonit ásvány hatása – mire jó a valódi aragonit?

Az aragonit ásvány gyógyhatásai közt említjük, hogy segíti a kiegyensúlyozottságot, oldja a feszültséget, kalciumtartalma miatt a kristálygyógyászat alkalmazza gerinc- és porckorong problémák, a csontokat, a hajat és a bőrt érintő betegségek esetén.

Az aragonit hatása mentális, lelki, szellemi szinten a szellemi és fizikai fáradság leküzdése, a kitartás ösztönzése.

Az aragonit ásványt a gyökér- és napfonat csakra ásványaként jegyezzük.

Kinek ajánlott az aragonit ásványi ékszer viselése?

Az aragonit ékszer viselése ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni. Hordhatjuk aragonit fülbevalóként, de gyönyörűek az átfúrt nyers és csiszolt aragonit medálok is. Az aragonit karkötő fűzése során gyakran kerül az ásvány karkötőbe lazurit vagy tigrisszem, így erősítve egymás hatásait. Mivel az aragonit színe nagyon változatos lehet, így férfi ásványi ékszer és női ásványi ékszer egyaránt készülhet belőle. Az Azurit ásványboltban kizárólag valódi, eredeti ásványokat és aragonit ásványból készült ásványi ékszereket, marokköveket találsz.

Melyik horoszkóp ásványa az aragonit?

Az aragonit ásványt az ásványok nyugati horoszkóp szerinti besorolásában a Bak csillagjegyhez rendelik.

Az aragonit ásvány további alkalmazása

Az aragonit ásvány leginkább ajándék, dísztárgy ill. ékszer, aragonit golyó, marokkő stb. formájában kerül feldolgozásra.

Ásványrendszer: 

VII. Borátok, karbonátok, nitrátok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Rombos rendszer (orthorombos)

Keletkezés: 

Metamorf, Üledékes

Kémiai elnevezés: 

Kalcium-karbonát

Képlet: 

CaCO3

Mohs-keménység: 

3,5-4

Szín: 

Barnás, Fehér, Kékes , Sárgás, Színtelen, Szürke

Átlátszóság: 

Átlátszó, Áttetsző

Fényesség: 

Üvegfény

Fajsúly: 

2,94

Törés: 

Kagylós

Aragonit állatöv jegye: 

Vízöntő
	Kapcsolatjavító, feszültségoldó, energizáló aragonit ásvány		Kapcsolatjavító, feszültségoldó, energizáló aragonit ásvány
Legkeresettebb
Aragonit ásvány ✨ a marokkói szépség Oldd a feszültségeket, keresd a megnyugvást és a kompromisszumot kapcsolataidban - a lenyűgöző szépségű aragonit ásvány segítségedre lesz! Fedezd fel az aragonit gyógyhatásait, és helyezd el ásványgyűjteményedben ezt a gyönyörű, Marokkóból származó darabot!..
Ár: 2 280 Ft
1 - 4 megjelenítése 4 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.