Menü
Kosár tartalma

Petalit

Petalit

Petalit ásvány jellemzői

A petalit ásvány megjelenése, hatása, kialakulása és tulajdonságai

A ritka petalit csodálatos rózsás-fehéres árnyalatai szinte éteri megjelenést adnak ennek a gyönyörű ásványnak. Ismerd meg az angyalkőként is emlegetett ásvány tulajdonságait, és használd ki a petalit gyógyhatásait is!

A petalit ásvány kialakulása

A petalit ásvány vulkanikus eredetű, gránitpegmatitokban képződik. Ritka előfordulású, lítium és alumínium tartalmú rétegszilikát, 1800 körül írták le először jellegzetességeit egy svéd lelőhely kapcsán. Érdekessége, hogy a petalit ércben azonosította Johann Arfvedson először a lítiumot. A petalit – lítiumtartalmának köszönhetően vörösre festi a lángot.

A petalit ásvány elnevezése

A petalit ásvány nevét tökéletesen hasadó szerkezete, kagylós törése miatt kapta a görög „petalon” (jelentése: lemezes) szóból. Gyakran találkozhatunk vele angyalkő néven is. Teljesen áttetsző változatát Castor néven is emlegetik.

Milyen a petalit ásvány színe?

A petalit jellemzően világos rózsaszín, de gyakran találkozunk fehér, szürke, vörösesfehér, sőt, akár zöldesfehér vagy sárgás színezetű petalit ásványokkal is.

A petalit ásvány hatása – mire jó a valódi petalit?

Az ásványok élettani hatása rendkívül sokrétű lehet.

A lenyűgöző szépségű petalit ritka ásvány, testi hatása megmutatkozik a fájdalomcsillapítás, valamint a szívre, szemre, idegekre, tüdőre, sejtekre és a bélrendszerre gyakorolt pozitív hatásokban is. A biotit gyógyhatásai közt említik a kristálygyógyászok az endokrinrendszer egyensúlyban tartását, és használják daganatos megbetegedések és az AIDS kezelésére is.

A petalit a mentális egészségre is kedvező hatással van: nyugtató hatású ásvány, segít feloldani régi idők érzelmi kötődéseit, terheit, segíthet a lelki eredetű megbetegedések kezelésében. A petalit hozzásegít bennünket az önismerethez, lehetővé teszik a hibáink felismeréseit, a velük való megküzdést. Erős spirituális kő: a petalit angyalkő elnevezése arra utal, hogy az ásvány segíti az égiekkel való kapcsolatfelvétel kialakítása során. A petalit ásvány minden csakrára kedvező hatással van, a torok- és a koronacsakra köve.

Kinek ajánlott a petalit ásványi ékszer viselése?

A petalit ásványból készült ékszer viselése ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni. Nagyon szép tud lenni egy csiszolt golyókból vagy szemcsekövekből fűzött petalit karkötő, petalit nyaklánc, egy fazettált csiszolású petalit medál vagy petalit fülbevaló is. A petalit ékszer árnyalattól függően tökéletes kiegészítője lehet más rózsás, lilás árnyalatú ásványkarkötőknek, ásvány nyakláncoknak is.

Az Azurit ásványboltban kizárólag valódi, eredeti ásványokat és petalit ásványból készült ásványi ékszereket találsz.

Melyik horoszkóp ásványa a petalit?

A petalit az Oroszlán csillagjegy köve.

A petalit ásvány további alkalmazása

A petalit ásványt bizonyos üvegkerámiából készült főzőedények máz-alapanyagaként használták.

Ásványrendszer: 

IV. Szilikátok

Kristályrendszer: 

Egyhajlású rendszer (monoklin)

Mohs-keménység: 

6-6,5

Szín: 

Fehér, Rózsaszín, Sárga, Színtelen, Szürke

Átlátszóság: 

Átlátszó, Áttetsző

Fényesség: 

Gyöngyházfény, Üvegfény

Karcszín: 

Fehér

Fluoreszencia: 

Gyenge narancsszínű

Fajsúly: 

2,4

Hasadás: 

Tökéletes

Törés: 

Kagylós

Vizsgálat: 

Lángot vörösre festi, Oldhatatlan

Ajánlott linkek: 

//en.wikipedia.org/wiki/Petalite: Petalit ismertető, //www.mindat.org/min-3171.html: Petalit ismertető

Ebben a ketagóriában nem találhatóak termékek.

Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.