Menü
Kosár tartalma

Borostyán karkötő

Borostyán karkötő

Borostyán karkötő – az ősi idők ragyogása gyógyító energiával

A borostyánkő már az őskorban is ismert volt, és az idők során hatalmas népszerűségre tett szert különleges sárgás-barnás színével, rejtélyes csillogásával. Jó alakíthatósága miatt a legősibb idők emberei is előszeretettel készítettek a borostyán kövekből ékszereket, használati tárgyakat.

A sokszor apró állatok, növények maradványait (növény- ill. állatzárvány) rejtő borostyán köré legendák sokasága és különböző mágikus, misztikus tulajdonságok kapcsolódtak. Általánosan elterjedt volt, hogy a borostyán megőrzi viselője szépségét, fiatalságát, az egészséget. A gyomorbántalmaktól kezdve a lázig mindenféle betegség gyógyítására alkalmazták, az ezotéria és a természetgyógyászat is felfedezte magának ezt a különleges fosszíliát.

Hogyan alakult ki a borostyán?

A borostyánkő kialakulása lehetett az, ami leginkább megmozgatta az ember fantáziáját. Bár ásványnak hívják sokan, valójában a borostyánkő egy szerves vegyület, a tűlevelűek fosszilizálódott gyantája. Igen gyakran állati, növényi zárványokat, maradványokat tartalmaz. Vannak olyan borostyánváltozatok, melyek 50 millió évesek is lehetnek.

Hogyan válassz borostyán karkötő kínálatunkból?

A borostyán karkötő készítése során a csiszolt ásványgyöngyöket (golyó, négyszög, korong, szív, hasáb, csipsz stb.) szorosan egymás mellé fűzik delfinkapoccsal vagy mágneskapoccsal fűződő, esetleg kapocs nélküli szálra.

Borostyán karkötő – kinek ajánlott a borostyán viselése?

A borostyánkő gyógyító és védelmező energiája mindannyiunk számára jól jöhet. Azok, akik hisznek az ősi idők varázsában és közel érzik magukhoz a természetet, szeretni fogják borostyán ékszerüket. Sokak szerint a csiszolt borostyán karkötő, vagy borostyán medál egy míves arany vagy ezüst foglalatben, egy csodálatos borostyán fülbevaló hozzásegíthet bennünket a szerelem, a szerencse és a pozitív hatások bevonzásához.

Miért különösen elterjedt a borostyán gyerek karkötő?

A borostyán gyógyhatásai közt tartják számon többek közt a fogzással járó fájdalmak csökkentését, gyulladásgátló és nyugtató hatását is. Rosszul alvó, hasfájós babák, gyermekek esetében sokan ajánlják a kifejezetten gyermekek számára fűzött borostyán ékszer viselését babák, gyerekek számára is.

A borostyán hatása a lélekre

A borostyán gyógyító hatása közismert. A borostyán hatásai közt említhetjük a félelem elűzését, a lélek megnyugtatásáat. A borostyán ékszer viselése segíthet bennünket a belső béke megtalálásához.

A gyógyító erejű borostyán hatása a testre

A borostyán testi gyógyhatásai: a borostyán ékszer viselése segíthet fájó fog, fájó így és bőrproblémák esetén, illetve különböző légzőszervi és emésztőrendszeri panaszok tüneteit is csökkentéséhez is hozzájárulhat.

A testünk melegének hatására a borostyán ékszerekből bőrünkkel érintkezve illatos illóolajok molekulái kerülnek a levegőbe. Ezeknek az illóolajoknak fájdalomcsillapító, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása lehet.

A borostyán karkötő színe

A borostyán leginkább sárga, sárgásbarna vagy barna, de előfordulhat fehér, kávébarna vagy piros színben is. A zárványoknak és e különleges színvilágnak hála a borostyán fülbevaló és a borostyán medál színe meleg tónusú. A borostyán átlátszósága sem egyforma minden kőnél, van teljesen átlátszó és opálosabb ragyogású, sőt, akadnak nem átlátszó borostyánkövek is ásvány webshop kínálatunkban.

A borostyán ékszerek kedveltek a barna szemű, meleg tónusú bőrű hölgyeknek és urak közt. Különleges megjelenést kölcsönöznek tél- és tavasz típusú viselőjüknek is. A borostyán pompás divatékszer, hiszen meleg barnás árnyalata miatt a borostyánékszer remekül kiegészíti bármelyikünk őszi ruhatárát.

Változatos formára csiszolt borostyán ékszerek

Borostyán ékszereink közt különböző formára csiszolt, fazettált, gömb és csepp alakú borostyán ékszereket, borostyán karkötőket is megtalálsz. Ásvány ékszer kínálatunk szerteágazó: női borostyán ékszerek, baba ékszerek és férfi ásvány ékszerek egyaránt találhatóak ásvány webáruházunk darabjai közt!

Melyik csillagjegy köve a borostyán?

A borostyán az Ikrek, a Szűz, az Oroszlán, a Nyilas, a Bak, a Vízöntő és a Skorpió csillagjegyek szülötteinek a köve.

Fémallergia

Fémallergia esetén érdemes a kapocs nélküli rugalmas gumiszálra fűzött ásvány karlánc mellett dönteni. Ezek az ásvány karkötők a csuklómérethez is igazodnak.

Ásvány karkötők egyedi méretben

Kérésre egyedi méretben és ásvány variációban is elkészítjük a kért nyakláncot, karkötőt, medált vagy fülbevalót. Fordulj az Azurit ásvány ékszer webshophoz bizalommal!

Borostyánkő Ezüst KarkötőGolyó formájú, borostyánkő ásványból készült ezüst karkötő.A borostyánkő fosszilis gyanta. Már az ókorban is jól ismerték. Több mint 30 millió évvel ezelőtt, hatalmas tűlevelű erdők nőttek a mai Kelet-tenger vidékén. A gyanta gyakran kicsordult és kisebb-nagyobb csomókban a ..
Ár: 12 990 Ft
1 - 6 megjelenítése 6 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.