Menü
Kosár tartalma

Akvamarin az örök boldogság drágaköve

Akvamarin az örök boldogság drágaköve

Akvamarin ásvány jellemzői

Név származása:

Az akvamarin neve a latin tengervíz szóból származik, "aqua"= víz és "mare"= tenger. Nevével utalnak arra, hogy olyan a színe, mint a tengernek.

Ismertető :

Az akvamarin a berillcsoportba tartozik, a csoport további tagjai a smaragd és a berill. Szilikát ásvány, kristályai hatszöges oszlopok.

A berillcsoport tagjai allokrómás (idegen színű) ásványok vagyis színüket a kristályszerkezetbe beépült idegen kémiai elem határozza meg. Az akvamarin a színét a beépült vastól kapja.
.
Vannak nagyon nagy példányok is, de ezek általában nem drágakő minőségűek.

Története:

Az akvamarin nevet már a középkorban is használták.
A 19 században a kékeszöld változata volt a legnépszerűbb, ma minél kékebb annál értékesebb. Madagaszkár volt a legnagyobb akvamarin forrás, mára már elvesztette jelentőségét.
A legtermékenyebb mai lelőhely Brazília. Brazíliában 1910-ben az eddigi legnagyobb 110 kg-os akvamarint találtak meg, 200000 karát drágakő készült belőle.

Régi legenda:

A tengerészek és a vízen utazók szerencsekövének tartják. XVII. században a jövendő meghatározására használták. Egy régi legenda szerint, akinek akvamarinja van, mindörökre megőrzi fiatalságát és boldogságát.

Ásványrendszer:

IV. Szilikátok

Kristályrendszer:

Hatszöges rendszer (hexagonális)

Keletkezés:

Magmás, Pegmatitos

Kémiai elnevezés:

Berillium-alumínium-szilikát

Képlet:

Be3Al2(Si6O18)

Mohs-keménység:

7,5-8

Szín:

Kék, Zöldeskék

Átlátszóság:

Átlátszatlan, Átlátszó

Karcszín:

Fehér

Fluoreszencia:

Nem fluoreszencil

Hasadás:

Tökéletlen

Törés:

Egyenetlen, Rideg

Felhasználás:

Drágakő ékszer

Külföldi lelőhely:

Brazília, India, Madagaszkár, USA

Évfordulós ajándék:

Tizenkilencedik házassági évforduló ajándéka

Alternatív évfordulós ajándék:

Tizenhatodik házassági évforduló ajándéka

Testi hatás:

Enyhíti az allergiát, szénanáthát, Erősíti az immunrendszert, Harmonizálja a pajzsmirigy működést, Látásjavító

Lelki hatás:

Elmélyíti a kapcsolatokat, Javítja a koncentráció képességet

Akvamarin állatöv jegye:

Mérleg, Vízöntő

Ajánlott linkek:

//hu.wikipedia.org/wiki/Akvamarin_(dr%C3%A1gak%C5%91): Akvamarin ismertető, //www.mindat.org/min-289.html: Akvamarin ismertető
Azonosító: 6560-51
Akvamarin - Berill - Morganit 10 mm golyós ásvány karkötőKék, rózsaszínű, kékeszöld drágakő karkötő, a berill csoport ásványaiból készült golyó formájú gyöngyszemekből.A 20 cm hosszú ásvány karkötő gumiszálra lett fűzve...
Ár: 5 700Ft
Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő
Legkeresettebb
Azonosító: 5644-3
Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő..
Ár: 690Ft
Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Hegyikristály-Jáspis-Opál-Szodalit-Tejkvarc Gyűrű Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Hegyikristály-Jáspis-Opál-Szodalit-Tejkvarc Gyűrű
Legkeresettebb
Azonosító: 5144-13
Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Hegyikristály-Jáspis-Opál-Szodalit-Tejkvarc Gyűrű..
Ár: 1 850Ft
1 - 12 megjelenítése 14 közül (2 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.