Menü
Kosár tartalma

Lávakő

Lávakő

Eredeti lávakő ásvány ékszerek energizáló, regeneráló hatással

A porózus szerkezetű, lyukacsos lávakő viselése egyértelmű állásfoglalás a természet mellett. Ha téged is lenyűgöz a vulkáni eredetű lávakő, az azt jelenti, elismered a természet rendkívüli hatalmát, és készen állsz befogadásukra. Ha a lávakőből készült ásványi ékszer viselése mellett döntesz, biztos lehetsz benne, hogy rendkívül karakteres kiegészítője lesz ruhatáradnak is.

A lávakő ásvány eredete és kialakulása

A lávakő a Föld mélyéről származó, vulkáni eredetű kőzet, megszilárdult vulkáni láva. A vulkán kitörése során a magma, azaz a felszín alatti, olvadt kőzet lávakő formájában szilárdul meg, miután kihűlt. A felszínen vagy a víz alatt megszilárduló sötétszürke vagy fekete, buborékos szerkezetűmagmás kőzetet hívjuk kiömlési- vagy lávakőzetnek.

Milyen a lávakő természetes színe?

A lávakő természetes színe egészen sötétszürke vagy fekete, de találkozhatunk már mesterségesen színezett változatokkal is.

A lávakő ásvány hatása – mire jó a lávakő?

Föld energiáit hordozó lávakő erőteljes energizáló, frissítő, nyugtató, közérzetjavító és izomerősítő hatással bír. A lávakő fontos gyógyító ásvány tele pozitív élettani hatásokkal. Segít a méregtelenítésben, a regenerálásban, nagyon jó hatással van az izmokra, kötőszövetekre és a idegrendszerre is.

Nem véletlen, hogy a gyökércsakra energetizáló ásványaként tartjuk számon.

A fekete lávakő hatása és a fehér lávakő hatása megegyezik.

Kinek ajánlott a lávakő ékszer viselése?

A lávakőből készült ásványi ékszer egy ún. statement ékszer: egyértelmű kinyilatkoztatása a természet szeretetének, a természeti erők iránti megadásnak és odaadásnak. A lávakő egyedi megjelenése gömbre csiszolt formában igazán szemet vonzó. Bár klasszikusan a lávakő férfi ékszer, mégis azt mondjuk, tégy egy próbát a karakteres megjelenésű lávakő fülbevalókkal.

A fekete láva karkötő különösen jól mutat, ha ultramarin kék lápisz lazuli, ónix, achát, smaragd vagy arany obszidián ásvány is kerül mellé – bár hagyományosan ezek férfi ásványi ékszerek, a szürke és az aranyló sárgás-barnás árnyalatoknak köszönhetően könnyen beilleszthetők ősszel a női ásványi ékszerek közé is.

A lávakő ékszer hatása legjobban úgy érvényesül, ha a lávakő több órán keresztül érintkezik bőrünkkel. Viseljük ásvány karkötő, medál, fülbevaló formájában!

Melyik horoszkóp köve a lávakő?

A lávakövet az ásványok horoszkóp szerinti besorolásában a Skorpió, a Bak, a Nyilas és a Vízöntő zodiákushoz rendelik.

A lávakő további alkalmazása: lávakő masszázs és aromaterápia

A lávakő porózus szerkezetét nagyon jól kihasználhatjuk aromaterápiás, relaxációs, meditációs gyakorlatok során, hiszen ez a különleges szerkezet alkalmas a rá cseppentett illóolajok molekuláinak hosszú ideig történő kibocsátására.

Próbáld csak ki: cseppents a lávakő karkötődre vagy ékszeredre egy csepp levendulaolajat, és élvezd, ahogy a frissítő, relaxáló illatanyagok lecsillapítják elmédet, és szabadon áramlik testedben az életenergia.

A lávakő masszázs során a felmelegített, illetve lehűtött lávakővel dolgozik a masszőr. A test bizonyos pontjaira helyezett forró vagy éppen lehűtött lávakövek segítenek az izmok ellazulásában és bizonyos eredetű fájdalmak leküzdésében.

Különleges megjelenése miatt nagyon népszerű a lávakő burkolat a lakberendezésben is, a konyhában (pl. lávaköves grill), és keresettek a lávaköves párologtatók is.

Lávakő-Arany Obszidián Férfi KarkötőA lávakő vulkáni eredetű kőzet. Vas-oxid tartalma miatt színe fekete, de néha fehér pöttyök is díszíthetik. Gyógyító hatása évezredek óta ismert, elsősorban a szervezet salaktalanításában játszik szerepet. Az obszidián fekete alapon, arany csillogású. Ez a te..
Ár: 5 970 Ft
1 - 13 megjelenítése 13 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.