Menü
Kosár tartalma

Csaroit (Charoit)

Csaroit (Charoit)

Csaroit ásvány a különleges rajzolatú mesterkristály hatása, jelentése és tulajdonságai

A csaroit (charoit) ásvány a 12 mesterkristály egyikeként közismert spirituális és gyógyhatásairól. Különleges, részletgazdag rajzolata, gyönyörű lilás árnyalata varázslatossá teszi a megjelenését. Fedezd fel e lenyűgöző, lilás árnyalatú ásvány hatásait!

A charoit (csaroit) ásvány kialakulása és elnevezése

A csaroit ásvány, avagy kálium földpát kizárólag Jakutföldön, Oroszország területén fellelhető szilikát ásvány.

A nevét a Léna mellékfolyójáról, a lelőhelyéhez közeli Csara (Chara) folyóról kapta.

Bár 1940-ben fedezték fel, az első igazán részletes leírás 1978-ban készült, ekkor vált igazán ismertté a csaorit a világ számára is.

Milyen a csaroit ásvány színe?

A csaroit ásvány színe az egészen intenzív, szinte mesterségesnek ható ibolyától a levenduláig váltakozhat. A csaroit legszebb változatai titokzatos mélylila árnyalatúak, örvénylő rajzolattal, zárványokkal díszítettek, találkozhatunk áttetsző és átlátszatlan csaroit ásvánnyal is.

Csiszolástól, minőségtől függően gyöngyház csillogása vagy selyemfényű ragyogása még misztikusabbá teszi a csaroit megjelenését.

A csaroit ásvány hatása – mire jó a valódi csaroit?

A csaroit ásványt az elmúlt évezredek során a múlt idők embere különleges, mágikus tulajdonságokkal ruházta fel. A csaroit a 12 mesterkristály egyike, nagyon keresett ásványkülönlegesség – ezt az ára is tükrözi.

Az Azurit ásvány ékszer webáruházban kizárólag valódi, eredeti csaroit ásványokat és csaroitból készült ásványi ékszereket, csiszolt marokköveket találsz.

A csaroit hatása elsősorban az immunrendszert és az anyagcserét érinti, de a kristálygyógyászok szerint a csaroit ásvány viselésével, használatával megelőzhetőek bizonyos rosszindulatú sejtszintű elváltozások is.

Segíthet a fájdalomcsillapításban, hatékony lehet alváspanaszok és depresszió ill. kényszerbetegségek esetén. Pozitív élettani hatásai érintik a májat, a hasnyálmirigyet, a szemet és a keringési rendszert.

A csaroit gyógyhatása nem merül ki a fentiekben segít a stresszoldásban, a lelki egyensúly megtalálásában.

A feltétel nélküli szeretet és az átalakulás követként is emlegetik, hiszen energizálja a testet, és hozzásegíti viselőjét az intuitív, spirituális álmokhoz, a helyes döntések meghozásához.

A fenséges lila csaroit ásványt a szív és a korona csakra ásványaként jegyezzük.

Kinek ajánlott a csaroit ásványi ékszer viselése?

Ez a csodálatos lila ásvány magában rejti szinte az egész örvénylő univerzumot annak legmélyebb titkaival. A csaroit karkötő vagy medál segítheti viselőjét fenti gyógyhatásaival és spirituális energiái révén.

Sokan hordják szuglit és ametiszt ásványok társaságában, mivel a kristályterápia szakértői szerint ezek az ásványok erősítik egymás hatását.

A csaroit marokkő tenyerünkbe véve, zsebünkben hordva a csaroit ékszerekhez hasonlóan fejti ki hatását a bőrrel érintkezve.

Melyik horoszkóp ásványa a charoit (csaroit)?

A csaroit ásványt a Skorpió és a Nyilas csillagjegyhez rendelik.

Csaroit ásvány jellemzői

Ásványrendszer: 

IV. Szilikátok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Egyhajlású rendszer (monoklin)

Keletkezés: 

Metamorf

Képlet: 

(Ca,Na)4(K,Sr,Ba)2

Mohs-keménység: 

5-6

Szín: 

Fehér, Ibolya, Levendula, Lila

Átlátszóság: 

Átlátszatlan, Áttetsző

Fényesség: 

Gyöngyházfény, Selyemfény, Üvegfény

Többszínűség (pleokroizmus): 

Gyenge

Karcszín: 

Halvány lila

Fajsúly: 

2,54-2,78

Hasadás: 


Törés: 

Kagylós

Külföldi lelőhely: 

Oroszország

Ajánlott linkek: //www.mindat.org/min-972.html: Csaroit ismertető


Csaroit marokkő segít az álmaid megfejtésében Tökéletesen csiszolt, lila charoit marokkő. Ezek a legjobb kristályok, amelyek segítenek értelmezni álmaidat, és olyan helyekre is belépnek az elmédben, amelyekről nem is tudsz...
Ár: 2 150 Ft
Csaroit marokkő 💜 feltétel nélküli szeretetre ösztönöz Lila charoit ásványból csiszolt marokkövek.Megtisztítja az aurát és a csakrákat, és megnyitja szívünket, feltétel nélküli szeretetre ösztönöz.Segít legyőzni a félelmet, és úrrá lenni a kényszereken.Bátorságot ad az újra..
Ár: 2 930 Ft
Csaroit karkötő ⚖ varázslatos lila ékszer.A csaroit ásványt a lélek kövének szokták hívni.Segít megszabadulni a negatív energiáktól és egyensúlyba hozni a lelkedet...
Ár: 3 890 Ft
1 - 4 megjelenítése 4 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.