Menü
Kosár tartalma

Amazonit

Amazonit

Amazonit hatása, jelentése és tulajdonságai

Szinonima neve: 

Amazonkő

Amazonit jelentése, név származása: 

Az amazonit ásvány nevét az Amazonas folyóról kapta, ahol az első ásványokat találták. Más források szerint viszont elnevezése tévedésen alapul, ugyanis az Amazonasnál talált zöld kő, valószínűleg a jáde volt.

Amazonit ásvány jellemzői: 

Az amazonkő, vagy amazonit háromhajlású káliumföldpát.
Szerkezete alapján hívják mikroklinnak is.
Az ásvány a platina-zöldtől a kékeszöldig a zöld különböző árnyalataiban megtalálható. Néha fehér , sárga és vöröses foltok , barázdák színesítik. Színét egyesek szerint a fluor, mások szerint a réz adja, de vannak akik szerint szerves anyag okozza a zöld színt.
Amazonit kristályai legtöbbször prizmásak, zömökek . Általában nagy kristályokban fordul elő, túlnyomórészt durva tömegekben.

Amazonit használata: 

Az ásványt már az egyiptomiak is széles körben használták.
A bátorság kövének tartották, és úgy gondolták nevét az amazon nők után kapta.
Ékszerek mellett iparművészeti tárgyakat , dísztárgyakat is készítenek amazonitból. Leginkább görbült felületűre, vagy laposra csiszolják. Viszonylag olcsó, de nagyon kedvelt ékkő.

Amazonit hatása, gyógyító ásvány: 

Amazonit gyógyhatása pozitív hatással van az immunrendszerre. 
szülő nők köveként tartják számon, mely elősegíti a fájásokat és megkönnyíti a szülést.
Remény kőnek is nevezik, mely reményre és bizalomra inspirál.
Egyes források szerint aktiválja még a lusta tinédzsereket is.
Blokkoló kőnek is hívják, mivel erős szűrő, blokkoló hatással rendelkező kő. Elnyeli a mikrohullámokat és elektromágneses szennyeződéseket, blokkolja a felénk áramló káros hullámokat.

Amazonit ásvány tulajdonságai

Ásványrendszer: 

IV. Szilikátok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Háromhajlású rendszer (triklin)

Keletkezés: 

Hidrotermás, Magmás, Metamorf, Pegmatitos, Üledékes

Kémiai elnevezés: 

Kálium-alumínium-szilikát

Képlet: 

K[AlSi3O8]

Mohs-keménység: 

6-6,5

Szín: 

Almazöld, Kékeszöld, Platinazöld, Zöld, Zöldeskék

Átlátszóság: 

Áttetsző

Kettőstörés: 

-0,008

Színszórás (diszperzió): 

0,012

Fényesség: 

Üvegfény

Karcszín: 

Fehér

Fluoreszencia: 

Gyenge sárgászöld 

Fajsúly: 

2,56-2,58

Hasadás: 

Tökéletlen

Törés: 

Egyenetlen

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Drágakő ékszer, Iparművészeti tárgyak

Külföldi lelőhely: 

Ausztrália, Brazília, India, Kanada, Madagaszkár, Oroszország, Ural-hegység, USA

Testi hatás: 

Agytevékenység javítása, Erősíti az immunrendszert, Megfázás, légúti betegségek, Menstruációs görcsök, Szülés elősegítése

Lelki hatás: 

Enyhíti a depressziót és a hangulatingadozásokat, Feszültségmentesítő, Nyugtatólag hat az idegekre, Oldja a lelki feszültséget, Önértékelést javítja

Ajánlott linkek: 

en.wikipedia.org/wiki/Amazonite Amazonitkő jellemzői, www.mindat.org/min-184.html Amazonit ásvány tulajdonságai
Amazonit medál valódi ásványból csiszolva Viseld a stresszes hétköznapokon kiegészítőként e diszkrét fényben ragyogó almazöld amazonit medált, ha lelki egyensúlyra és békére vágysz! Ne feledkezz meg az ásvány elektroszmog elleni hatásáról sem! Segíti a békés szülést, a problémamentes terhességet ..
Ár: 3 840 Ft
Akvamarin-amazonit-ametiszt-hegyikristály-jáspis-opál-szodalit-tejkvarc gyűrű Akvamarin-amazonit-ametiszt-hegyikristály-jáspis-opál-szodalit-tejkvarc gyűrű
Legkeresettebb
Akvamarin-amazonit-ametiszt-hegyikristály-jáspis-opál-szodalit-tejkvarc gyűrű Ez a lenyűgöző gyűrű igazi kincs az ékszerkollekciódban. Az akvamarin, az amazonit, az ametiszt, a hegyikristály, a jáspis, az opál, a szodalit és a tejkvarc kristályok kombinációja igazán magával ragadó. A gyűrű kialakít..
Ár: 2 550 Ft
Prémium minőségű amazonit karkötő Gyönyörű élénkkékeszöld színű ametiszt ásványból csiszolt ásvány karkötő.A karkötő ásványgyöngyei 6 mm-esek.Különleges nagyon ritka színváltozatú amazonit karkötő!..
Ár: 5 980 Ft
Amazonit medál 💚 a békés szülés köve Viseld a pasztellfényben ragyogó, almazöld amazonit medált, ha kiegyensúlyozottságra és nyugalomra vágysz, de kihasználhatod az ásvány elektroszmog elleni hatását is! Az amazonit segíti a békés szülést, a nyugodt terhességet is - figyelmes meglepetés lehet váran..
Ár: 3 840 Ft
Amazonit medál 💚 eredeti ásványból csiszolva Csiszolt amazonit medál a békesség, a nyugalom és a lelki egészség ígéretével - ezeket hordozza az örök kör szimbóluma. Viseld nap mint nap, és fedezd fel az amazonit gyógyhatásait és békét teremtő tulajdonságait!..
Ár: 3 840 Ft
Amazonit medál 💧 csepp formára csiszolva Éld meg a lelki békéd, és használd ki a gyönyörű, pasztellfényben ragyogó almazöld amazonit medál lelki egészséget támogató és az elektromágneses szennyeződések elleni hatását! Az amazonit segíti a békés szülést, a problémamentes terhességet - gyönyörű ajánd..
Ár: 2 540 Ft
Amazonit medál 💧 gyógyhatásokkal, elektroszmog ellen Használd ki a csodálatos, cseppformára csiszolt almazöld amazonit medál lelki egészséget támogató hatását! Lágy pasztell árnyalata tökéletes kiegészítővé teszi a mindennapok során. Viseld ásvány ékszerként az elektroszmog ellen!..
Ár: 2 540 Ft
Amazonit ásvány szív MadagaszkárbólÉlénkzöld amazonit ásványból faragott ásvány szív. A zöld és a rózsaszín ásványokat a szívcsakra ásványainak szokták nevezni. Ezért ez a zöld amazonit szív segítséget nyújt a szívcsakra harmonizálásához...
Ár: 2 930 Ft
1 - 10 megjelenítése 10 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.