Menü
Kosár tartalma

Fazettált ásvány karkötő

Fazettált ásvány karkötő

Fazettált ásvány karkötő különböző színekben és hatással

A természetes előfordulásában is gyönyörű nyers ásvány szépségét csiszolással emelik ki.

A drágakövek, ásványok megjelenését a drágakőcsiszolás teszi igazán élővé és ragyogóvá.

Ez a művelet komoly szaktudást, az ásványok ismeretét és felszerelést igényel.

Néhány szóban a formára csiszolt ásványokról: fazettált és cabochon (kaboson) ásvány

Az drágakövek csiszolásának két csoportja van.

A fazettált csiszolás azt jelenti, hogy az ásvány felületén több sík, csiszolt és polírozott lapot (fazetta) alakítanak ki egy sík körcsiszoló segítségével. Ezt a megmunkálást általában áttetsző drágakövek, ásványok esetében alkalmazzák.

A gondosan megmunkált, karcmentesre csiszolt fazettált ásvány gyönyörűen töri a fényt.

A cabochon (kaboson) csiszolás során az ásványt gömbölyű, csepp vagy tojás formára csiszolják. Ezt a csiszolási formát jellemzően a nem átlátszó ásványok esetében alkalmazzák.

Természetesen lehet vegyes ásványcsiszolási technikát is alkalmazni, gondoljunk pl. a lapos, csepp alakú ásványi medál formájára, melynek egyik fele sík, a másik pedig gömbölyded.

Hogyan készül a fazettált ásvány karkötő?

A fazettált ásvány karkötő készítése során több , lapjaira csiszolt, gömb vagy más formájú kisebb ásványszemet fűznek fel gumiszalagra, sodronyra vagy damilra. A valódi ásványból készült fazettált karkötő attól igazán egyedi, hogy az ékszer nem tartalmaz két egyforma színű, méretű, formájú ásványt. A fazettált ásvány karkötő egy- vagy többféle ásványból is készülhet.

Ásvány karkötő és ásvány ékszer választása – mi alapján döntsünk?

Az ásvány színe

Az ásványi ékszer választása történhet szín szerint: gondoljuk át ruhatárunkat, és ennek megfelelően dönthetünk akár több, hasonló árnyalatú ásványi karkötő viselése mellett. Az achát-lávakő férfi ásványi karkötő barnás-feketés árnyalataival kitűnő választás lehet férfiaknak. Hordunk több a lilás árnyalatú ametiszt fazettált karkötőt, vagy kombináljuk a szerelem kövével, a finoman áttetsző, rózsaszín rózsakvarc ásvánnyal!

Mivel minden valódi ásvány különböző, és nincs két egyforma árnyalat, minta azonos ásványok esetén sem, ezért akár több, azonos ásvány karkötőt is hordhatsz.

Az ásvány ékszerek sosem mennek ki a divatból, és mindig tartogatnak valami izgalmasat!

Az adott ásvány hatása, az ásvány gyógyhatása

Az ásvány karkötő választásakor fontos szempont lehet adott ásvány hatása, esetleg az ásványnak tulajdonított gyógyhatás is. A szerencsét és a bőséget vonzó ásványnak tartják például a jáde ásványt, a várva várt gyermekáldás pedig a holdkő ásvány felhasználásával fűzött karkötő viselése során köszönthet be. Egyetlen csodálatos holdkő az ásványi karkötőben a többi ásvány hatását fokozhatja, a hegyikristály pedig védelmező ereje miatt közkedvelt ásvány. Ha szerelemre, stabil párkapcsolatra vágyunk, válasszuk a fazettált rózsakvarc ásvánnyal készült karkötőt!

Ásványok horoszkóp szerint

A fazettált ásvány ékszer karkötőt vagy ásvány medált kiválaszthatjuk születési hónapunk alapján is. A szerencsekövek, talizmánkövek vagy más néven születési kövek ajándékba is megfelelőek lehetnek.

Olvass többet az egyes csillagjegyekhez rendelt ásványokról itt.

Nézz körül az Azurit ásványbolt hetente bővülő kínálatában, és találd meg te is a kedvencedet!

Hegyikristály karkötőFazettált hegyikristály gyöngyökből, gumiszálra fűzött ásvány karkötő. A hegyikristály megtisztítja a test körüli energiát.  Kiegyensúlyozza a csakrákat.  Mestergyógyítókő ként ismert...
Ár: 5 140 Ft
Fehér és fekete howlit karkötőFazettált howlit ásvány gyöngyszemekből készült karkötő.A karkötő gyöngyszemei 8 mm-esek.Howlit segíti az elme összpontosítását.Stressz és szorongás oldó hatású...
Ár: 2 960 Ft
Gyönyörű szivárvány holdkő és ametiszt karkötőEz a különleges karkötő két csodálatos ásványból készült. Egyik ásvány a szivárványos holdkő a másik a sötét lila ametiszt kristály.  Az ásvány gyöngyszemek fazettálva vannak a karkötőben.A fazettált gyöngyszemek csillogóvá varázsolják a karköt..
Ár: 7 410 Ft
Gyönyörű ametiszt karkötő Ez a különleges karkötő ametiszt ásványból készült.Az ásvány gyöngyszemek fazettálva vannak a karkötőben.A csiszolás hatására az ametiszt szépen csillog, nagyon elegáns karkötő. Tökéletes meglepetés minden alkalomra.  Az ametiszt erősíti az immunrendszer..
Ár: 7 410 Ft
Fazettált világoslila ametiszt karkötőEz a különleges karkötő indiai kézzel fazettált ametiszt ásványból készült.A karkötő színe világoslila.  A fazettált gyöngyszemektől káprázatosan csillog az ametiszt karkötő.Csinos karkötő, tökéletes meglepetés.Az ametiszt növeli az intuíciós képe..
Ár: 7 410 Ft
Csodálatos rózsakvarc és ametiszt karkötőEz a különleges karkötő két fajta ásványból készült. Egyik ásvány a rózsakvarc a másik a lila ametiszt kristály.  Indiai kézzel fazettált ásvány gyöngyszemekből készült a karkötő. A fazettált gyöngyszemek csillogóvá változtatják a karkötőt..
Ár: 7 410 Ft
1 - 15 megjelenítése 15 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.