Menü
Kosár tartalma

Unakit

Unakit

Az unakit ásvány megjelenése, hatása, kialakulása és tulajdonságai

Az unakit ásvány egyik különlegessége szemet vonzó, kivételesen harmonikus zöld-narancs-rózsaszín árnyalatában rejlik. Ismerd meg ennek a csodaszép ásványnak a tulajdonságait, és használd ki az unakit ékszer viselése során az ásvány gyógyhatásait és pozitív élettani hatását!

Az unakit ásvány kialakulása

Az unakit ásványt az 1800-as évek óta ismerjük. Kompozit, azaz több más ásványt tartalmaz. Átalakult gránit, melynek szépségét az epidot, az ortoklász és a kvarc együttese adja.

Az unakit ásvány elnevezése

Az unakit elnevezés a kőzetet alkotó epidot, ortoklász és kvarc egységére utal. Találkozhatsz vele epidot-földpát kristály vagy Pompton gránit néven is. Utóbbi az egyik amerikai lelőhelyre utal.

Milyen az unakit színe?

Az unakit ásvány különleges színharmóniáját a zöld epidot, a rózsaszín-narancs (esetleg vörös) ortoklász és többnyire színtelen kvarc együttes előfordulásának köszönheti.

Az unakit ásvány hatása – mire jó a valódi unakit?

Az unakit ásvány hatása testi szinten többek közt a máj és az epe regenerálódását és gyógyulását segítő tulajdonságaiban mutatkozik meg. Általánosságban véve is segíti a szervezet újjáépítését, nagyobb betegségek utáni felgyógyulását. Az unakit a terhes nők ékszereként segít a terhesség megkönnyítésében, nehézségek nélküli lefolyásában.

Az unakit az önbecsülés köve. Az unakit ásvány lelki hatásai közt említik, hogy segít túllépni a csalódásokon, kudarcon, segít feldolgozni hibáinkat. Nevezik látomáskőnek is, segít feloldani a spirituális fejlődés útjába álló gátlásokat. Használhatjuk meditációnk során is.

Az unakit ásványt a szív- és a napfonat csakra ásványaként jegyezzük.

Kinek ajánlott az unakit ásványi ékszer viselése?

Az unakit ásványból készült ékszer viselése ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni, és érdemes lehet csiszolt golyókból vagy szemcsekövekből fűzött unakit karkötőt vagy unakit medált viselni a babavárás idején is. Az unakit különleges zöld-rózsaszín-narancssárgás színharmóniája természetességet, nőiességet kölcsönöz viselőjének. Viselheted ezt a csodás ásványt unakit fülbevaló vagy unakit nyaklánc formájában is.

Az Azurit ásványboltban kizárólag valódi, eredeti ásványokat és unakit ásványból készült ásványi ékszereket, marokköveket találsz.

Melyik horoszkóp ásványa az unakit?

Az unakit ásványt az ásványok nyugati horoszkóp szerinti besorolásában a Kos és a Mérleg csillagjegyhez rendelik.

Az unakit ásvány további alkalmazása

Az unakit féldrágakő leginkább ajándék, dísztárgy ill. drágakő, ékszer formájában kerül feldolgozásra gyöngy vagy kabochon formájában. A drágakőként nem értékelhető, de ugyanolyan kivételesen szép megjelenésű unakit ásványt tartóssága miatt épületburkolatként is felhasználják („moha tégla”).

Unakit ásvány jellemzői

Ásványrendszer: 

IV. Szilikátok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Egyhajlású rendszer (monoklin)

Keletkezés: 

Hidrotermás, Metamorf

Képlet: 

Ca2(Fe)Al2[Si2O7][OH]

Mohs-keménység: 

5-7

Szín: 

Narancssárga, Sárgászöld, Sötétzöld, Világoszöld, Zöld, Barnászöld, Zöldesfekete, Fekete

Átlátszóság: 

Átlátszatlan

Fényesség: 

Gyantafény, Üvegfény

Karcszín: 

Szürke

Fajsúly: 

3,3-3,53

Hasadás: 

Tökéletes

Törés: 

Kagylós

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Dísztárgyak, Drágakő ékszer

Külföldi lelőhely: 

Ausztria, Brazília, Csehország, Dél-Afrika, India, Kanada, Madagaszkár, Mexikó, Norvégia, USA, Zimbabwe

Ajánlott linkek: 

//en.wikipedia.org/wiki/Unakite: Unakit ismertető
Unakit nyaklánc 💚 elbűvölő zöld és piros színben Unakit ásványból készült zöld és piros színű nyaklánc. Az unakit gyöngyszemek a nyakláncon növekvő méretűek. 6mm, 8mm és 10mm-es gyöngyszemekből lett fűzve az ásvány nyaklánc.Az unakitot az érzelmek drágakövének szokták hívni. Segít ..
Ár: 6 110 Ft
Lencse formájú karkötő. Vegyes ásvány gyöngyökből fűzött karlánc. Minden karkötő egyedi, különböző fajtájú gyöngyszemek találhatók rajtuk. Ásványok: Aventurin-Hegyikristály-Hematit-Howlit-Jáspis-Lápisz lazuli-Ónix-Pirit-Rodokrozit-Rodonit-Tigrisszem-Hópehely obszidián-Képjáspis-Unakit-Labradorit-Leo..
Ár: 5 920 Ft
Szabálytalan lekerekített szemekből álló unakit karkötőA rugalmas gumiszálra fűzött zöldes, pirosas unakit szemekből álló karkötő igazán egyedi viselet...
Ár: 1 110 Ft
1 - 6 megjelenítése 6 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.