Menü
Kosár tartalma

Goldstone

Goldstone

Goldstone ásvány jellemzői

Szinonima neve:

Aventurin üveg

Ismertető :

Az ember által alkotott "kő".

A goldstone egy mesterségesen előállított üveg fajta, mely réz reszeléket tartalmaz. A réz kristályok hatására csillogó-villogó felület alakul ki.

Sajnos sokszor természetes kőnek hiszik, de ez tévedés, hiszen az üveggyár terméke.

Legelterjedtebb színváltozata a vöröses-barna, kék, lila, de ritkábban zöld színben is gyártják.

Története:

A XVII. században Olaszországban, Velence melletti muranói üveggyárban véletlenül fedezték fel, mikor az olvadt üvegbe véletlenül rézreszelék keveredett. Ennek a balesetnek az eredménye a Goldstone.

Nagy népszerűségnek örvendett a XVIII., XIX. században. Medálokat, brossokat, gyöngyszemeket, gyűrűket, nyakláncokat, faragott dísztárgyakat készítettek a fénylő üvegből. Sokszor kaboson csiszolják, ezzel is hangsúlyozva ragyogását.

Átlátszóság:

Átlátszatlan

Fényesség:

Üvegfény

Törés:

Kagylós

Összetéveszthető:

Aventurin

Felhasználás:

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Drágakő ékszer, Használati eszköz, Iparművészeti tárgyak

Ajánlott linkek:

//en.wikipedia.org/wiki/Goldstone_(gemstone): Goldstone ismertető, //www.mindat.org/min-11403.html: Goldstone ismertető
Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő
Legkeresettebb
Azonosító: 5644-3
Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő..
Ár: 690Ft
1 - 12 megjelenítése 16 közül (2 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.