Menü
Kosár tartalma

Goldstone

Goldstone

Goldstone "ásvány" jellemzői

Szinonima neve: 

Aventurin üveg

Ismertető: 

Az ember által alkotott "kő".

A goldstone egy mesterségesen előállított üveg fajta, mely réz reszeléket tartalmaz. A réz kristályok hatására csillogó-villogó felület alakul ki.

Sajnos sokszor természetes kőnek hiszik, de ez tévedés, hiszen az üveggyár terméke.

Legelterjedtebb színváltozata a vöröses-barna, kék, lila, de ritkábban zöld színben is gyártják.

Története: 

A XVII. században Olaszországban, Velence melletti muranói üveggyárban véletlenül fedezték fel, mikor az olvadt üvegbe véletlenül rézreszelék keveredett. Ennek a balesetnek az eredménye a Goldstone.

Nagy népszerűségnek örvendett a XVIII., XIX. században. Medálokat, brossokat, gyöngyszemeket, gyűrűket, nyakláncokat, faragott dísztárgyakat készítettek a fénylő üvegből. Sokszor kaboson csiszolják, ezzel is hangsúlyozva ragyogását.

Átlátszóság: 

Átlátszatlan

Fényesség: 

Üvegfény

Törés: 

Kagylós

Összetéveszthető: 

Aventurin

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Drágakő ékszer, Használati eszköz, Iparművészeti tárgyak

Ajánlott linkek: 

//en.wikipedia.org/wiki/Goldstone_(gemstone): Goldstone ismertető,
Szív goldstone medál fém foglalatbanGyönyörűen megtervezett szív alakú goldstone medál, levél és rózsa díszítéssel. Csillogó goldstoneból lett csiszolva a medál ásvány része. ..
Ár: 3 840 Ft
Goldstone nyaklánc ✨ Cseppekbe dermedt éjszakai égbolt ékszere A sötét színű glodstone kövek csillogó pettyezése az éjszakai égboltot idézi. A nyaklánc fél-egy centiméteres, gondosan csiszolt csepp alakú szemekből áll, hossza 43 centiméter. A goldstone nyaklánc igazán elegáns és egyben külön..
Ár: 5 560 Ft
Achát-akvamarin-amazonit-ametiszt-citrin-dalmata jáspis-turmalin-... karkötő Achát-akvamarin-amazonit-ametiszt-citrin-dalmata jáspis-turmalin-... karkötő
Legkeresettebb
Achát-Akvamarin-Amazonit-Ametiszt-Citrin-Dalmata jáspis-Goldstone-Hópehely obszidián-Jáspis-Karneol-Lápisz lazuli-Mookait jáspis-Ónix-Prehnit-Rodokrozit-Rózsakvarc-Szodalit-Tejkvarc-Tigrisszem-Turmalin-Turmalinkvarc Karkötő..
Ár: 900 Ft
1 - 16 megjelenítése 16 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.