Menü
Kosár tartalma

Goldstone

Goldstone

Goldstone vagy Goldfluss (mesterséges napkő) megjelenése és tulajdonságai

A goldstone (goldfluss, szintetikus napkő) mesterséges ásvány szépsége a valódi kristályokkal vetekszik. Ismerd meg, miért oly népszerű ez a mesterséges ásvány!

Az ember által alkotott "kő".

A goldstone egy véletlen folytán felfedezett szintetikus ásvány. Mesterséges ásványként azonban cseppet sem elhanyagolható szépsége és ragyogó csillogása.

Nem véletlen oly népszerű az ékszergyártás során.

Ismerd meg a goldstone, azaz a szintetikus napkő eredetét és tulajdonságait!

Szinonima neve: 

Aventurin üveg

Ismertető: 

A goldstone ásvány eredete és kialakulása

A goldstone felfedezése egy véletlennek köszönhető: az Észak-olaszországi muranoi üveggyárban kerültek réz szemcsék az olvadt üvegbe – így jött létre a goldstone. Azaz a goldstone egy rézreszeléket tartalmazó, mesterséges ásvány. A napkőtől leginkább ezeknek a rézszemcséknek az egyenletes terülése különbözteti meg. Valódi vagy mesterséges ásvány a goldstone? Nem, a goldstone vagy goldfluss egy üvegből készült, szintetikus kő – az ásványok szépségével! Sokan hiszik igazi, természetes ásványnak, de kb. a XVII. századtól az üvegipar állítja elő, kifejezetten ékszerek, dísztárgyak készítésére. Ettől függetlenül így is gyönyörű a megjelenése, nem véletlen csiszolják kaboson formára: a tükörsima felületen fantasztikusan mutatnak a csillámló rész részecskék. Nem tekintünk rá sem utánzatként, sem hamisítványként, hiszen különleges szépsége – mesterséges előállításától függetlenül – így is magára vonzza a tekintetet.

A goldstone ásvány elnevezése

A goldstone mesterséges ásványt emlegetik szintetikus napkőként, goldfluss, aventurin üveg és aranykő néven, tévesen pedig keverik a napkővel (sunstone), az aventurinnal. Milyen a goldstone színe? Az átlátszatlan, üvegfénnyel ragyogó goldstone csillogó felületét és kivételes szépségét a tartalmazott réz szemcséknek köszönheti. Leginkább téglavörös, vörösesbarna, kék, lila, esetleg zöld színben gyártják.

A goldstone hatása – mire jó a mesterséges napkő?

A valódi ásványok élettani hatása rendkívül sokféle lehet. Annak ellenére, hogy a goldstone vagy goldfluss egy szintetikus ásvány, ezt a mesterségesen gyártott ásványt is felruházták gyógyhatásokkal vagy legalábbis lelki, mentális hatásokkal. A goldstone feloldja és semlegesíti a negatív energiák hatását, segít saját belső valónk megélésében és segíthet a közérzet javításában is.

Sokszor találkozhatunk vele ásvány ékszerként más ásványok társaságában, így erősítve a természetes ásványok gyógyhatásait, testi és lelki hatásait.

Kinek ajánlott a goldstone ékszer viselése?

A goldstone napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, ásvány medálok, gyöngyök, füzérek, nyakláncok, dísztárgyak is készülnek ebből a fantasztikusan fénylő mesterséges kőből. Nagyon gyakran találkoztatunk fűzött ásvány karkötőben a goldstone-nal más, természetes ásványok, pl. hegyikristály vagy lávakő társaságában. Önmagában is csodálatosan mutat, a természetes, barnás árnyalatok és a földszínek kedvelői jól beilleszthetik ruhatárukba a goldstone ékszereket.

A goldstone további alkalmazása

A goldstone-t leginkább az ékszergyártás során használják, de készülnek belőle dekoratív iparművészeti tárgyak, lakberendezési kiegészítők és dísztárgyak, ajándéktárgyak is.

Átlátszóság: 

Átlátszatlan

Fényesség: 

Üvegfény

Törés: 

Kagylós

Összetéveszthető: 

Aventurin

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Drágakő ékszer, Használati eszköz, Iparművészeti tárgyak

Ajánlott linkek: 

//en.wikipedia.org/wiki/Goldstone_(gemstone): Goldstone ismertető,

Szív goldstone medál fém foglalatban Gyönyörűen megtervezett szív alakú goldstone medál, levél és rózsa díszítéssel. Csillogó goldstoneból lett csiszolva a medál ásvány része.  Ez a medál nem csak csodálatos dísze lehet a mindennapi viseletnek, de a benne lévő goldstone pozitív energiái segí..
Ár: 3 840 Ft
Goldstone nyaklánc ✨ Cseppekbe dermedt éjszakai égbolt ékszere A sötét színű glodstone kövek csillogó pettyezése az éjszakai égboltot idézi. A nyaklánc fél-egy centiméteres, gondosan csiszolt csepp alakú szemekből áll, hossza 43 centiméter. A goldstone nyaklánc igazán elegáns és egyben külön..
Ár: 5 560 Ft
Goldstone medál 🌟 Kiválóan társítható más ásvány ékszerekkel Fűzd fel egy vékony bőrszíjra, arany vagy ezüstláncra, és emeld ki megjelenésedet ezzel a goldstone medál aranylóan csillámló fényével! Viseld együtt akár más, színben és árnyalatban hozzá illő ásvány ékszerekkel, és győződj meg te is e g..
Ár: 1 890 Ft
	Önbizalomerősítő, önértékelést segítő, védelmező goldstone ásvány tojás		Önbizalomerősítő, önértékelést segítő, védelmező goldstone ásvány tojás
Legkeresettebb
Goldstone ásvány tojás ☉ a napkő csillogása Ismerd meg, miért oly népszerű a goldfluss azaz goldstone ásvány tojás formára csiszolt formában! Sokak szerint ennek a szintetikus ásványnak közérzetjavító, önbizalomerősítő hatása van - tapasztald meg te is ezeket a hatásokat!..
Ár: 2 590 Ft
Goldstone ásvány tojás ☉ erő és ragyogás Gyönyörködj a szintetikus napkőből készült goldstone ásvány tojás aranyló fényében és egyedi megjelenésében! Legyen ásványgyűjteményed legizgalmasabb daradbaj, és derítsd ki, valóban oldja-e a negatív energiákat..
Ár: 2 590 Ft
Goldstone indiai ékszer 🌟 Egyedi csillogás Győződj meg te is a szintetikus napkő tündöklő szépségéről, és viseld ezt az egészen egyedi megjelenésű, más ásvány ékszerekkel is nagyon jól társítható, csillámló arany ragyogással fénylő goldstone indiai ékszert!..
Ár: 5 190 Ft
Goldstone gyűrű 🌟 aranyló ragyogás Fedezd fel belső energiáidat, és emeld ki megjelenésedet az egyedi, goldfluss gyöngyökből készült goldstone gyűrű szépségével! Használd ki a különleges darab önbizalomerősítő, önértékelést segítő hatásait is!..
Ár: 830 Ft
1 - 15 megjelenítése 15 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.