Menü
Kosár tartalma

Koponya

Koponya

Ősi kristálykoponyák története

Az ősi kristálykoponyákat számos rejtély, mítosz és legenda övezi. Ezek 'a koponyát formázó szobrok' kvarcból vagy más kristályból készültek. Elkészítésük módjára nincs tudományos magyarázat, ugyanis laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy felületük teljesen sima.

Leghíresebb az eddig megtalált koponyák közül az 1924-ben Honduras őserdejéből előkerült koponya, mely egy ősi maja város feltárásakor került elő. Ez az egyetlen olyan ősi koponya, mely két darabból áll. A fogakat egyenként faragták ki, anatómiailag szinte tökéletesen hasonlít az emberi koponyára. Laboratóriumi vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy a két darab egyetlen kvarckristályból készült. Hogy milyen eljárással és mi célt szolgált elkészítése, ma sem tudni pontosan.

Később újabb koponyák kerültek elő. Jelenlegi ismeretek szerint az eddig előkerült ősi kristálykoponyák száma 7. Ezeknek sokan természetfeletti erőt tulajdonítanak, melyek képesek a színüket változtatni, illatot, hangot kibocsájtani. Szemüregükbe tekintve pedig régen élt emberek és épületek láthatóak. Azt, hogy hány darab lehet még belőlük a Földön nem tudni, ahogyan azt sem mi a eredetük, és az üzenetük.

Ebben a ketagóriában nem találhatóak termékek.

Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.