Menü
Kosár tartalma

Sungit

Sungit

Sungit, a legendás orosz gyógykő – ismerd meg a fiatalító követ!

Az egyik legtöbbet emlegetett ásványszerű képződmény a sungit, shungit, vagy ahogyan még többen ismerik: az orosz gyógyítókő vagy a fiatalság köve. A gyógyító ásványok, gyógyító kristályok számbavételekor nem maradhat ki a sorból ez a nagyon erős védő kő. Sokan egyenesen mágikus hatást tulajdonítanak ennek különleges kőzetnek.

A sungit eredete és kialakulása

A sungit egy fekete, ragyogóan fényes, nem kristályos szerkezetű, kriptokristályos szén. Ez az ásványszerű anyag összetételében közel 98% tömegszázalékban szenet tartalmaz. Maga a sungit az elsőnek ismertetett lelőhelyről, az Onyega tótól nem messze fekvő Sunyga faluról kapta a nevét. Egyéb lelőhelye további orosz területek, ill. Finnország és India. Különlegességét az adja, hogy a sungit az egyik legrégebbi ásványként bizonyítottan antioxidáns hatású és kivételesen ritka C60 és C70 fulleréneket tartalmaz.

A sungit kialakulása az idők homályába vész: több teória is létezik eredetét illetően. Szerves eredetű üledékes kőzetként keletkezhetett volna a fekete kőszénnel egy időszakban is (karbon időszak), de ennek ellentmond kora. A sungit kőzet ugyanis valószínűleg 2 milliárd éve keletkezhetett – ki tudja, talán egy meteorittal érkezett a Földre?

Milyen a sungit kőzet színe?

A sungit leginkább fekete, legalábbis a tiszta sungit, melynek széntartalma 98%. Lelőhelytől függően a sungit kevesebb szenet is tartalmazhat, és kissé szürkés színe is lehet a kőzetnek.

A sungit vagy shungit hatása – mire jó az „orosz gyógyító kő”?

A sungit (vagy ahogy még emlegetik: shungit, shungite) kőzetnek számos pozitív élettani hatást tulajdonítanak, mind fizikai, mind lelki szinten. Fullerén tartalmának köszönhetően természetes antioxidáns hatással bír, sokak szerint erősítheti az immunrendszert, csökkentheti az allergiás tüneteket, sokan hisznek a sungittal megtisztított sungit víz áldásos hatásaira.

Jó hatással lehet szív-érrendszeri betegségek, vérnyomásproblémák esetén, depresszió, mentális problémák ellen, A sungit gyógyhatása sokrétű, a felsoroltakon túl ez a kőzet álmatlanság ellen, a szorongás oldására is alkalmas lehet. Az alternatív gyógyászat számos betegség (vese-, szív- és májbetegségek, szorongásos tünetek, migrén, reuma, nőgyógyászati panaszok, nyirokbetegségek, bőrproblémák, korpásodás, hajhullás stb. használja a sungitfürdőt terápiás eszközként.

A sungit követ a leginkább a gyökércsakra ásványaként jegyezzük.

Kinek ajánlott a sungit ékszer viselése vagy sungit piramis használata?

A sungit használata méltán népszerű az alternatív gyógyászatban. Azáltal, hogy igazoltan eltávolítja a vízből a káros szennyeződéseket, sokak szerint energetizálja is a vizet, ezért Oroszországban népszerű terápiás eljárás az ún. sungitfürdő.

Használják nemcsak víztisztításra, de egyenesen tértisztításra is. A sungit piramis használói szerint a sungit piramis vagy merkaba csiszolata elnyeli az elektromágneses frekvenciájú sugárzást.

Ásvány ékszer formájában a sungit medál vagy a sungit gyöngysor, füzér pedig megvédheti viselőjét a szabad gyökök káros hatásai ellen. A fiatalító kő marokkő csiszolásban is rendkívül népszerű.

Melyik horoszkóp köve a sungit?

A fekete sungit kőzetet az ásványok horoszkóp szerinti besorolásában a Rák csillagjegyhez, zodiákushoz rendelik.

A sungit további alkalmazása

Ahogy a fentiekből kitűnik, a sungit hatása egy igen különleges téma. Az alternatív gyógyászat többféle betegség tünetei esetén használja, emellett számos bőr- és hajápolási kozmetikum használja ki fenti a kőzet fent említett tulajdonságait. Rengetegen ragasztanak mobiltelefonjukra csiszolt sungit követ, mivel ez a kőzet elnyeli az elektroszmogot – és mindenféle más negatív hatást, szennyeződést is.

A fekete sungit kőzetet az ékszerkészítés mellett ásványi pigmentként is használják a fekete színű festékek alapanyagaként, de használják még műanyag- és gumigyártás, vízkezelés, acélgyártás során is.

Fekete sungit medál Gyönyörűen csiszolt orosz sungit ásványból készült ékszer. A fekete sungit medál egy igazán különleges és exkluzív ékszer, amely a legmagasabb minőségű orosz sungitból készült.A háromszög formájú medál fémes fényű, fekete színű, amelynek fémes csillogása lenyűgöző és egyedi. Az..
Ár: 4 880 Ft
Fekete sungit csepp medálGyönyörű csiszolt orosz shungit ásványból készült csepp medál.A medál fekete színű, fémes fényű, csepp formájú. A sungit ásvány védelmez a negatív energiáktól...
Ár: 3 320 Ft
Fekete sungit medál. Az elektroszmog ellen.Nyers, csiszolatlan orosz shungit ásványból készült ékszer.A medál fekete színű, ezüstösen csillogó, szabálytalan formájú.sungit ásvány tökéletes az elektromos mágneses mezők elleni védelemhez...
Ár: 6 050 Ft
Sungit marokkő - semlegesítő kő Sungit marokkő - semlegesítő kő
Új Legkeresettebb
Fényes shungit marokkő 🗲 elektromos mágneses mezők elleni védelem Fényesre csiszolt shungit kővek, amelyek ezüstösen becsillannak.A sungit az elemi szén egyik formája, mint a gyémánt.Energetizáló és frissítő hatású...
Ár: 1 680 Ft
Sungit marokkő - elektroszmog ellen Sungit marokkő - elektroszmog ellen
Új Legkeresettebb
Shungit marokkő 🗲 segít elűzni az álmatlanságodat Ezüstösen csillogó fekete shungit marokkő, eltávolítja a negatív energiákat a környezetedből.Sungit segít eltávolítani a balszerencsét az életedből és egyensúlyba hozni a test bal és jobb oldalát...
Ár: 1 290 Ft
1 - 5 megjelenítése 5 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.