Menü
Kosár tartalma

Gyöngyház

Gyöngyház

A páratlan szépségű gyöngyház ékszer gyógyító hatása, kialakulása és tulajdonságai

A szivárványosan csillogó, ragyogó fényű, tükörsima gyöngyház ékszerek sohasem mennek ki a divatból. Páratlan szépségüknek köszönhetően méltán említhetőek egy lapon a legszebb drágakő ékszerekkel!

Tudd meg, hogyan alakul ki a gyöngyház, és ismerd meg a legfontosabb neki tulajdonított gyógyhatásokat is!

A gyöngyház kialakulása és elnevezése

A kagylók és a csigák héjukat tükörsima, szivárványos csillogással ragyogó kalciumkarbonáttal borítják – ezt hívjuk gyöngyháznak.

Ez a gyöngyház óvja meg a csigák, kagylók puha testét az esetleges sérülésektől, és ezt az anyagot választják ki a bekerült szennyeződések bevonására is – ezt hívjuk igazgyöngynek.

A gyöngyház elnevezés egyértelműen a képződmény lenyűgöző fényére utal. Találkozhatunk vele tridacna néven is, mely latinul a kagylót jelenti.

Milyen a valódi gyöngyház színe?

A gyöngyház különlegességét szivárványragyogása adja. A színe lehet fehér, szürke, bézs, krém is.

A gyöngyház hatása – mire jó a valódi gyöngyház?

A gyöngyház hatása fizikai és testi szinten javarészt kalciumtartalmának köszönhető. Használható nyálkahártyával kapcsolatos panaszok (irritáció, de akár megfázás esetén), mandulaproblémák, torokgyulladás, gyulladással járó problémák, gyomorpanaszok, vérzészavarok esetén, illetve megelőzésre. Segít a stressz- és feszültségoldásban, a sebgyógyulásban.

A gyöngyház gyógyító hatásai mellett szellemi, lelki, mentális hatásai is jelentősek. A gyöngyház segít a lelki béke, a lelki egyensúly megtalálásában, enyhíti a szorongást, rosszkedvet.

A gyöngyház a megtisztulás, a változás lehetőségeit hordozza magában, és erős védelmező hatása van a külső befolyások, zavaró körülmények ellen.

A gyöngyház a fejtető csakrához kapcsolódik.

Kinek ajánlott a gyöngyház ékszer viselése?

Természetesen a gyöngyház nem ásvány, de szépsége - párosulva természetességével, ritkaságával, értékékével - miatt méltán említhetjük a legszebb, legfényesebb drágakövekkel egy lapon. A gyöngyház ékszerek fényesen csillogó gyöngyházréteggel bevont kagylóhéj, csigaház felhasználásával készülnek. Mivel egyre kevesebb található belőlük, ezért gyakran találkozhatunk műanyagból készült hamis gyöngyház ékszerekkel is.

Az Azurit ásvány ékszer webshopban kizárólag valódi, eredeti gyöngyház dísztárgyakat és gyöngyházból készült ásványi ékszereket, kagylóékszereket találsz.

A selyemfénnyel csillogó kagylóékszer viselőjének nyugodtságot, természetességet kölcsönöz. Férfi és női ékszerként is viselhető. Hosszú távon viselve a bőrrel érintkezve a gyöngyházból készült ékszer, a gumira vagy damilra fűzött gyöngyház karkötő vagy gyöngyház medál, gyűrű jó hatással lehet a fentebb említett egészségi panaszok esetén.

A gyöngyház karkötő, a kagylónyaklánc vagy a gyöngyház fülbevaló pazar szépsége miatt kiválóan illik a tengerparti hangulatot idéző nyári összeállításokhoz.

Sohasem megy ki a divatból, így kagylóékszereinket évről-évre elővehetjük nyaranta.

Melyik horoszkóp szülötteinek ajánlható a gyöngyház?

A gyöngyház a Mérleg, a Bak, a Rák és a Halak csillagjegy szülötteinek ajánlható.

Törtfehér színű gyöngyház karkötő Gyönyörű selymes fehér, többsoros gyöngyház ékszer. A gyöngyházra a Fengshuiban szerencsehozóként tekintenek...
Ár: 3 840 Ft
1 - 1 megjelenítése 1 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.