Menü
Kosár tartalma

Biotit

Biotit

A biotit ásvány megjelenése, hatása, kialakulása és tulajdonságai

A ritka biotit a szilikátásványok egyik csodálatos képviselője. Ismerd meg ennek a sötét árnyalatú, csillogó ásványnak a tulajdonságait, és használd ki a biotit gyógyhatásait és pozitív élettani hatását!

A biotit ásvány kialakulása

A biotit csillám ásvány a filloszilikátok közé tartozik (szilikátásvány). Többnyire palákban, gneiszekben, gránitokban, elvétve magmás kőzetekben (pl. bazalt) is fellelhető.

A biotit ásvány elnevezése

A biotit ásvány nevét Jean Baptiste Biot francia ásványtudósról és fizikusról kapta. Találkozhatsz ezzel az ásvánnyal macska arany vagy fekete csillámpala néven is.

Milyen az biotit ásvány színe?

A biotit jellemzően fekete, de a zöldes, barnás, akár aranybarna, bronzos árnyalatú is lehet, sőt, sávosan megjelenhet benne szürkésfehér elszíneződés is. 

A biotit ásvány hatása – mire jó a valódi biotit?

Az ásványok élettani hatása rendkívül sokrétű lehet. A biotit ritka ásvány, testi hatása megmutatkozik a szemre és az epére gyakorolt pozitív hatásokban is. A biotit gyógyhatásai közt említik a kristálygyógyászok az emésztés és az anyagcsere javítását, a görcsoldást és hatásos lehet érelmeszesedés ellen is.

A biotit a mentális egészségre is jó hatással van: javítja az általános kedélyállapotot, elősegíti a minőségi alvást. Mindezen tulajdonságait nem csak biotit ékszer viselésével használhatjuk ki: találkozhatunk a biotit ásvánnyal a kereskedelemben marokkő vagy energizáló, anyagcsere-szabályzó biotit masszázsrúd formájában is.

A biotit ásvány lelki hatásai közt említik, hogy segíti saját hibáink felismerését, elfogadását, segíti a belső fejlődést. Használhatjuk meditációnk vagy jógagyakorlataink során is. A biotit ásvány felszínre segíti a kreativitást, és hasznát vehetjük az ötletek megvalósításában is.

A biotit ásvány minden csakrára kedvező hatással van.

Kinek ajánlott a biotit ásványi ékszer viselése?

A biotit ásványból készült ékszer viselése ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni. Nagyon szép tud lenni egy sötét árnyalatú, csiszolt golyókból vagy szemcsekövekből fűzött biotit karkötő is.

A biotit pozitív élettani hatásait biotit marokkő és a lazulást elősegítő biotit masszírozó henger formájában is kihasználhatjuk.

Az Azurit ásványboltban kizárólag valódi, eredeti ásványokat és biotit ásványból készült ásványi ékszereket, marokköveket, masszírozó hengert találsz.

Melyik horoszkóp ásványa a biotit?

A biotit rendkívül ritka ásvány. Valószínűleg emiatt, de egyetlen csillagjegyhez sincs a biotit hozzárendelve.

A biotit ásvány további alkalmazása

A biotit ásvány fontos kormegjelölő, használják más kőzetek korának meghatározására, kialakulásuk feltérképezésére. Használja a biotit ásványt az eletkronika is, köszönhetően a biotit elektromos és hőszigetelő tulajdonságainak. Az építőipar dekorációs elemként is használja, de mind csillám darálható és felhasználható többek közt a gipszkarton vagy a tetőzsindely készítése során. Használják a festékgyártásban is.

	Önbizalomnövelő, görcsoldó, anyagcsere-szabályzó, vértisztító, salaktalanító biotit-gránát marokkő		Önbizalomnövelő, görcsoldó, anyagcsere-szabályzó, vértisztító, salaktalanító biotit-gránát marokkő
Legkeresettebb
Biotit-gránát marokkő ♥ az önbizalom köve Ásványgyűjteményed egyik legszebb darabja lesz ez a biotit-gránát marokkő! Gyönyörű fekete-vörös mintázata, sima felülete lenyűgöző. Erről a párosról úgy tartják, erősíti a szivet, az immunrendszert, növeli az önbizalmat, javítja a hangulatot és felkelti az..
Ár: 1 820 Ft
1 - 1 megjelenítése 1 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.