Menü
Kosár tartalma

Aventurin

Aventurin

Aventurin hatása, jelentése és ásvány jellemzői

Aventurin jelentése, név származása: 

Az aventurin név az olasz 'a ventura' = véletlenül szóból származik. Ezzel utalnak arra, hogy a XVII. században a Velence melletti muranói üveggyárban, véletlenül felfedezett üvegfajtára hasonlít. Az üveg előállításakor a szilikátolvadékba véletlenül rézreszeléket szórtak, így jött létre a goldfluss. Az aventurinhoz hasonlító üveget aranybarna, kék és zöld színekben állítják elő.

Aventurin ásvány jellemzői: 

Az aventurin kő a kvarc egyik változata.

Ásvány zárványokat tartalmaz, amelyek fémes csillogó hatást kölcsönöznek neki.

Sok színváltozata van, a leggyakoribb a zöld aventurin. A zöld színt a beépült fuchsittól kapja. A legtöbb zöldes aventurin Indiából származik.

Régi legenda: 

Régóta használják az aventurint szerencsehozó talizmánnak , népszerű kő a szerencsejátékosok körében.

Aventurin hatása, gyógyító ásvány: 

A tibetiek szerint az aventurin  javítja a rövidlátást és  növeli a kreativitást.

Testi hatás: Bélproblémákat enyhíti, Bőrkiütés, allergia, ekcéma ellen jó, Leégést hűsíti, Szívinfarktust megelőző, Zsíranyagcsere serkentő
Lelki hatás: Feledteti gondjainkat, Feszültségmentesítő, Jókedvre serkent, Segíti a nyugodt alvást

Aventurin tulajdonságai

Ásványrendszer: 

III. Oxidok és hidroxidok

Kristályrendszer: 

Háromszöges rendszer (trigonális)

Kémiai elnevezés: 

Szilícium-dioxid

Képlet: 

SiO2

Mohs-keménység: 

7

Aventurin színei: 

Barna, Kék, Narancssárga, Piros, Sárga, Szürke, Zöld

Átlátszóság: 

Átlátszatlan, Áttetsző

Karcszín: 

Fehér

Fluoreszencia: 

Piros

Fajsúly: 

2,64 - 2,69

Hasadás: 

Nem hasítható

Törés: 

Kagylós, Szilánkos

Összetéveszthető: 

Goldstone

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Drágakő ékszer, Iparművészeti tárgyak

Külföldi lelőhely: 

Brazília, India, Oroszország, Szibéria, Tanzánia

Alternatív évfordulós ajándék: 

Nyolcadik házassági évforduló ajándéka

Aventurin angolul: 

Aventurine

Aventurin állatöv jegye: 

Bika

Ajánlott linkek: 

//en.wikipedia.org/wiki/Aventurine: Aventurin ismertető

Zöld Aventurin inga - Bőség és optimizmus Zöld Aventurin inga - Bőség és optimizmus
Új Legkeresettebb
Zöld aventurin Inga Fedezd fel a zöld aventurin gyógyító erejét ezzel a csodálatos ingával. A zöld aventurin, ismert a bőség, a szerencse és az optimizmus köveként, támogatja a szívcsakra megnyitását és elősegíti az érzelmi növekedést. Használd ezt az ingát, hogy fokozd a pozitív energia áramlását,..
Ár: 4 700 Ft
Kiváló minőségű aventurin merkaba csillagKézzel faragott, narancssárga aventurin ásványból készült merkaba.  Indiából származik.A merkaba csillag tökéletes geometriai forma, amely két tetraéderből áll. Ez a merkaba kristály remek spirituális eszköz a meditációhoz és a kristálygyógyításhoz...
Ár: 3 480 Ft
Aventurin marokkő - Koleszterincsökkentő, szorongásoldó, auravédő 	Aventurin marokkő - Koleszterincsökkentő, szorongásoldó, auravédő
Legkeresettebb
Aventurin marokkő ✔️ a nyugalom ásványa  Vedd naponta többször tenyeredbe az aventurin marokkövet, és ahogy a simára csiszolt ásvány bőröddel érintkezik, az aventurin gyógyhatásait, koleszterincsökkentő és szorongásoldó hatását is megtapasztalhatod...
Ár: 810 Ft
Aventurin nyaklánc 💙 valódi aventurinból Oldd a szorongást, a feszültséget és a félelmeket ennek a modern megjelenésű, valód kék ásványból készült aventurin nyakláncnak a segítségével! Tapasztald meg az aventurin pozitív élettani hatásait - viseld nap mint nap ezt az ásvány ékszert!..
Ár: 2 070 Ft
Aventurin medál 💚 a béke és harmónia ásványa Mondj búcsút a feszültségnek, és viseld a halványzöld, csepp formára csiszolt, tükörsima felületű aventurin medált! Viselésével kihasználhatod az aventurin ásvány szívre gyakorolt pozitív hatásait és nyugtató energiáit is...
Ár: 2 180 Ft
Lencse formájú karkötő. Vegyes ásvány gyöngyökből fűzött karlánc. Minden karkötő egyedi, különböző fajtájú gyöngyszemek találhatók rajtuk. Ásványok: Aventurin-Hegyikristály-Hematit-Howlit-Jáspis-Lápisz lazuli-Ónix-Pirit-Rodokrozit-Rodonit-Tigrisszem-Hópehely obszidián-Képjáspis-Unakit-Labradorit-Leo..
Ár: 5 920 Ft
Zöld aventurin medál fém foglalatbanGyönyörűen megtervezett szív alakú aventurin medál, levél és rózsa díszítéssel. Zöld aventurinból lett csiszolva a medál ásvány része. ..
Ár: 3 840 Ft
Aventurin medál 🙏 az angyali szépség Éld át az angyal formára csiszolt, sima tapintású zöld aventurin medál auravédő, nyugtató és feszültségoldó hatásait! Viseld minden nap, és tapasztald meg az angyali erők segítségét!..
Ár: 4 540 Ft
Aventurin medál 💚 a minőségi alvásért Zárd ki a negatív hatásokat életedből a csepp formára csiszolt, kivételesen szép megjelenésű aventurin medál viselésével! Pasztell árnyalatának köszönhetően szinte bármilyen ruhadarabhoz illik - harmóniát és kiegyensúlyozottságot fog kölcsönözni számodra is!..
Ár: 2 540 Ft
Aventurin medál 💚 a nyugalom és szépség ásványa Emeld megjelenésedet ezzel a gyönyörű kék árnyalatban ragyogó, szív formára csiszolt aventurin medálnak a viselésével, és tapasztald meg az aventurin ásvány ékszer békés és harmóniateremtő energiáit!..
Ár: 2 540 Ft
1 - 20 megjelenítése 42 közül (3 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.