Menü
Kosár tartalma

Turmalinkvarc

Turmalinkvarc

A turmalinkvarc ásvány élettani hatása, kialakulása és tulajdonságai

A turmalinkvarc ásvány különlegessége a hegyikristály erejében, szépségben és a benne rejlő fekete turmalinszálak díszítésében rejlik. Ismerd meg ennek az érdekes ásványnak a tulajdonságait, és használd ki a turmalinkvarc ékszer viselése során az ásvány gyógyhatásait és pozitív élettani hatását!

A turmalinkvarc ásvány kialakulása

A turmalinkvarc olyan kvarckristály (hegyikristály, tejkvarc) melyben fekete turmalin szálak (fekete turmalin, sörl) vannak.

A turmalinkvarc elnevezése

A turmalinkvarc név a két alkotó ásvány nevéből ered.

Milyen a turmalinkvarc színe?

A turmalinkvarc igen dekoratív ásvány. Az áttetsző kvarc fehéres, üveges ragyogású, a tartalmazott turmalinszálak pedig feketék.

A turmalinkvarc ásvány hatása – mire jó a valódi turmalinkvarc?

A turmalinkvarc egyesíti a turmalin és a hegyikristály ásványok hatásait, az ásványok gyógyító és védelmező erejét.

A turmalinkvarc ásvány hatása testi szinten stresszkezelő, feszültségoldó, görcsöldó, méregtelenítő tulajdonságaiban mutatkozik meg. A kristálygyógyászok használják ízületi panaszok, kopás, artiritisz, gerinccel kapcsolatos panaszok esetében is.

A turmalinkvarc gyógyhatásai során a kvarc lelki hatásait és védelmező hatását is meg kell említenünk. Segíthet feloldani a nézeteltéréseket, a lelki elakadásokat, segít átlendülni a problémákon. Hasznát vehetjük a turmalinkvarcnak motiválatlanság, kimerültség esetében is, és segítségével kezelhető az agresszió, valamint alkoholproblémák esetén is segíthet. A kristálygyógyászok szerint lassítja az öregedés jeleit. Az apaság ásványaként is számontartják.

A turmalinkvarc ásványt a szív- és a torokcsakra ásványaként jegyezzük.

Kinek ajánlott a turmalinkvarc ásványi ékszer viselése?

A különlegesen szép turmalinkvarc ásványból készült ékszer viselése ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni. Legtöbbször gyöngy formára alakítják és polírozzák, így készülnek a gyönyörű turmalinkvarc karkötők. Férfiak és nők számára is ajánlott ásványi ékszer. Terhesség esetén nem javasolt a viselése, mert erős méregtelenítő hatásaival összefüggésben a kristálygyógyászatban járatosak szerint beindíthatja a szülést.

A napsugarak és a nagyobb hő is károsíthatja, elszineződést okozhat, ezen kívül viszonylagos puhasága miatt könnyen karcolódik. Emiatt érdemes külön dobozban tartani a turmalinkvarc ásványi ékszert, így hosszú ideig gyönyörködhetünk mágikus szépségében, és élvezhetjük a turmalinkvarc jótékony hatásait.

Melyik horoszkóp ásványa a turmalinkvarc?

A turmalinkvarc ásványt az ásványok nyugati horoszkóp szerinti besorolásában a Mérleg, a Skorpió és a Bak csillagjegyhez rendelik.

Ásványrendszer: 

III. Oxidok és hidroxidok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Háromszöges rendszer (trigonális)

Keletkezés: 

Magmás, Metamorf, Üledékes

Kémiai elnevezés: 

Szilícium-dioxid

Képlet: 

SiO2

Mohs-keménység: 

7

Szín: 

Fehér, Fekete

Átlátszóság: 

Átlátszó

Fénytörésmutató: 

1,544-1,553

Kettőstörés: 

+0,009

Színszórás (diszperzió): 

0,013

Fényesség: 

Üvegfény

Többszínűség (pleokroizmus): 

Nincs pleokroizmusa

Fluoreszencia: 

Nem fluoreszencil

Fajsúly: 

2,65

Hasadás: 

Nem hasítható

Törés: 

Kagylós

Felhasználás: 

Dekoráció, Drágakő ékszer

Külföldi lelőhely: 

Brazília, India, USA

Ajánlott linkek: 

//www.mindat.org/min-26498.html: Turmalinkvarc ismertető
1 - 8 megjelenítése 8 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.