Menü
Kosár tartalma

Heliotróp

Heliotróp

A heliotróp ásvány megjelenése, hatása, kialakulása és tulajdonságai

A heliotróp, azaz vérkő ásványt sötéten csillogó, földszínű, zöld árnyalata és a pirosas, vöröses pontozott mintája teszi igazán különlegessé. Ismerd meg e csodaszép ásvány gyógyhatásait és tulajdonságait!

Szinonima neve: 

Vérkő

A heliotróp ásvány eredete és kialakulása

A heliotróp ásvány átlátszatlan kalcedon. A kalcedon hidrotermikus folyamatok során alakul ki üregekben, lerakódásokban, előfordulhat magmás vagy üledékes kőzetekben, hordalékokban is. A kalcedon egy gyűjtő kifejezés, mely a mikrokristályos kvarcok változatait jelöli. Ezeknek a különböző színű és megjelenésű ásványoknak külön nevük van (pl. achát, tűzkő, tűzachát, szárder, plazma, ónix, karneol, heliotróp, krizopráz, karneol, mochaachát stb.).

Heliotróp jelentése, név származása:

A heliotróp kristály neve a görög "helios" (nap) és a "tropos" (fordulat, változás) szavakból származik. Találkozhatunk vele vérkő vagy afrikai vérkő néven is. Ne keverjük össze a hematittal, amit szintén emlegetünk vérkő néven.

Milyen a heliotróp ásvány színe?

A heliotróp többnyire sötétzöld színű, melyen piros, vörös foltok, pontok találhatók.

A piros pontok olyan hatást keltenek mintha vérfoltok lennének, ezért sok helyen vérkőnek is nevezik.

A középkori ember a pettyegtetett vörös mintát Krisztus véreként azonosította, ezért különleges vélt hatásokkal ruházták fel ezt a gyönyörű ásványt. A heliotróp piros foltjait a tartalmazott vas-oxid okozza.

A heliotróp ásvány hatása – mire jó a valódi vérkő?

Az ásványok, így a heliotróp ásvány élettani hatása rendkívül sokféle lehet.

A heliotróp gyógyító hatása megmutatkozik többek közt a szívre, a nyirokrendszerre, az immurendszerre és a vérképzésre gyakorolt pozitív hatásokban is. A heliotróp gyógyhatásai közt a kristályterapeuták főként a heliotróp immunrendszert erősítő hatását emelik ki. Segíthet az influenzás, megfázásos megbetegedések tüneteinek enyhítésében, és hasznos lehet fertőzések, gennyes gyulladások esetén is. Sokak szerint a heliotróp nyugodt alvást biztosít, ha egy tál vízben az ágyunk mellé rakjuk.

A régi idők embere a hosszú élet kövének hívta. A heliotróp ásványt az ókor kezdetétől használják amulettként, talizmánként, mivel állítólag védelmet nyújt tulajdonosának a gonosz ellen, sőt viselőjét láthatatlanná változtatja. Az erős védelmező hatású ásvány tulajdonsága a fentieken túl, hogy segít megőrizni viselője számára az irányítást, segítségével elhatárolódhatunk a külső hatásoktól.

A heliotróp ásvány a gyökércsakra ásványa.

Melyik horoszkóp ásványa a heliotróp?

A heliotróp a Bika, Mérleg, Vízöntő, Bak, Skorpió csillagjegyek születési köve.

Kinek ajánlott a heliotróp ásványi ékszer viselése?

A heliotróp ásványból készült ékszer viselése ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni.

A heliotróp ékszer rejtélyes, dekoratív pettyezett mintája és különleges árnyalata jól illik az őszi ruhadarabokhoz, emellett férfi és női ásvány ékszerként is viselhető.

Az Azurit ásványboltban kizárólag valódi, eredeti ásványokat és heliotróp ásványból készült ásványi ékszereket, heliotróp marokköveket találsz.

Díszítő elemeket, iparművészeti tárgyakat, ékszereket, pecsétgyűrűket szoktak készíteni belőle. Épületeket, használati tárgyakat, fegyvereket dekorálnak vele.


Heliotróp tulajdonságai

Ásványrendszer: 

III. Oxidok és hidroxidok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Háromszöges rendszer (trigonális)

Kémiai elnevezés: 

Szilícium-dioxid

Képlet: 

SiO2

Mohs-keménység: 

6,5-7

Szín: 

Piros, Sötétzöld

Átlátszóság: 

Átlátszatlan

Fényesség: 

Viaszfény

Karcszín: 

Fehér

Fajsúly: 

2,58-2,64

Törés: 

Egyenetlen, Héjas

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dekoráció, Dísztárgyak, Drágakő ékszer, Használati eszköz

Külföldi lelőhely: 

Ausztrália, Brazília, India, Kína, USA

Testi hatás: 

Alvászavarra jó hatással van, Erősíti az immunrendszert, Mérgezés ellenszere, Segíti a méregtelenítést, Vértisztító

Lelki hatás: 

Életenergia áramlást segíti, Energia blokkokat feloldja

Ajánlott linkek: 

//en.wikipedia.org/wiki/Heliotrope_%28mineral%29: Heliotróp ismertető, //www.mindat.org/min-7616.html: Heliotróp ismertető

Ebben a ketagóriában nem találhatóak termékek.

Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.