Menü
Kosár tartalma

Larimár

Larimár

A dominikai larimár ásvány, azaz a delfinkő vagy atlantiszi kő hatása, kialakulása és tulajdonságai

A larimar, dominikai larimar, larimár, kék pektolit vagy delfinkő egy kivételesen ritka ásvány, Földünkön egyedül a Dominikai Köztársaságban található meg.

Mint ilyen, a larimar nagyon keresett drágakő.

Különleges rajzolatának és lenyűgöző azúrkék színének köszönhetően sokunknak jut eszébe róla a tenger hullámain szikrázó napsugarak csillogása, a játékos delfinek boldog tánca.

A delfinkövet, a Karib-tenger kék ékkövét 1916-ban fedeztük fel, és 1974 óta emlegetjük larimar vagy larimár néven.

Vulkanikus eredetű ásvány, lávakő repedésekben található. A larimar csodálatos kék színét a kálciumnak és a réznek köszöneti, bár mely egyébként vöröses, barnás árnyalatot is ölthet ez a különleges ásvány a tartalmazott vasoxid miatt.

A beszédes delfinkő elnevezés mellett atlantiszi kő néven is ismert a larimar: sokan az elsüllyedt Atlantisz titokzatos kövét látják benne. Egyesek szerint a tenger hullámait idéző kéksége egyfajta „fénykapu”, mely az ősi tudást és végtelen szeretetet rejti. A delfinek ma is a szeretet hullámhosszán kommunikálnak – ennek megfelelően a delfinkő többek közt a kommunikáció ásványa is.

Milyen az larimár színe?

Az larimar ásvány színe jellemzően kék, de találkozhatunk vele barnás, rozsdás árnyalatokban is.

A larimar ásvány, azaz a delfinkő hatása – mire jó a valódi larimar?

A larimar gyógyhatása szintén a delfinekhez kapcsolódik, hiszen – a lévén a torokcsakra köve – a delfinkő segíti a kapcsolatfelvételt, gördülékenyebbé teszi a kommunikációt.

A kommunikáció, a nyugalom, a szerelem, a békés elfogadás és a tisztaság köve, és mint ilyen, segíthet a gyász, a mélyen eltemetett érzések, feldolgozásában.

Sokan tulajdonítanak neki védelmező hatást is a negatív hatásokkal szemben.

Az égszínkék larimar kő további fontos hatásai közt említhetjük az agyi működés serkentését, a feszültségoldást, a torok, a fej problémáinak segítését, a mellkasi tünetek enyhítését.

Az Azurit webshopjában kizárólag valódi, eredeti ásványokat és ásványi ékszereket, marokköveket találsz.

A larimar ásványt a szív csakra és a torokcsakra ásványaként jegyezzük.

Kinek ajánlott az larimar ékszer vagy delfinkő ásványi ékszer viselése?

A larimar ásvány viselését ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék megtalálni a belső békét, az elfogadást, akik a spirituális fejlődés útjára lépnének.

Ásványi ékszerként a delfinkő karkötő, medál, nyakék formájában segíthet feldolgozni bizonyos érzelmeket, oldja a lelki terheket, de akár egy új szerelmet is bevonzhat! A nyugalom köveként viselhető a kisgyermekek ringatása közben, de akár a terhesség első néhány hónapjában is békét, megnyugvást hozhat.

Egy larimar karkötő varázslatos kék színe különösen a nyári türkiz-bronz árnyalatú ékszerek és ruhadarabok társaságában mutat jól.

Egyéb színváltozatai sem lebecsülendőek, hiszen pompázatos látványuk különösen kagylóékszerekkel együtt viselve máris tengerparti hangulatba hoznak mindannyiunkat!

Melyik horoszkóp köve az larimar ásvány?

Az azúrkék larimar ásvány az ásványok horoszkóp szerinti besorolásában az Oroszlán csillagjegy vagy zodiákus köve.

1 - 1 megjelenítése 1 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.