Menü
Kosár tartalma

Karneol

Karneol

Karneol hatása, jelentése és kristály jellemzői

Karneol jelentése, név származása: 

A karneol elnevezés bizonyára a latin 'cerasus' = cseresznye szóból származik, később azonban carneolummá alakult, ami hússzínű drágakövet jelent.

Carnelian kristály jellemzői: 

A karneol egy hematittól színezett, sugaras, szálas kalcedon-változat.

Színe a vas-oxidtól narancsos vörös.

Kolloidális kovasavnak különböző fokozatú kristályosodásából alakul ki. A karneol magmás, metamorf, üledékes környezetekben is megjelenik.

A karneol köveket gumókban bányásszák.

Ékszereket, amuletteket, pecséteket és kisebb dísztárgyakat már az ókorban készítettek karneol kristályból.

Legnagyobb lelőhelyei India, Brazília, Oroszország.

Karneol hatása, gyógyító ásvány: 

Az ókorban már ismerték a karneol kövek gyógyító hatását.

A legismertebb hatása a vérzéscsillapítás. Fogínysorvadásra és vérzésre ajánlják különleges receptekben a karneol kristállyal kezelt langyos folyadékokat, amelyek egyesek szerint még a fogszuvasodás kialakulását is megakadályozzák.

A hiedelem szerint elősegíti a könnyű szülést .

Megszünteti az orrvérzést.

Karneol tulajdonságai

Ásványrendszer: 

III. Oxidok és hidroxidok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Háromszöges rendszer (trigonális)

Keletkezés: 

Magmás, Metamorf, Üledékes

Kémiai elnevezés: 

Szilícium-dioxid

Képlet: 

SiO2

Mohs-keménység: 

6,5-7

Szín: 

Barnásnarancs, Bordó, Narancssárga, Vörösesbarna

Átlátszóság: 

Áttetsző

Fénytörésmutató: 

1,530-1,540

Fényesség: 

Matt (nem fényes), Selyemfény, Üvegfény, Zsírosfény

Karcszín: 

Fehér

Fajsúly: 

2,59-2,61

Hasadás: 

Nem hasítható

Törés: 

Egyenetlen, Szilánkos

Felhasználás: 

Ajándék dísztárgy, Dísztárgyak, Drágakő ékszer, Használati eszköz

Külföldi lelőhely: 

Ausztrália, Brazília, India, Németország, Oroszország, Skócia, Uruguay, USA

Karneol kristály állatöv jegye: 

Kos

Karneol angolul: 

Carnelian

Ajánlott linkek: 

//en.wikipedia.org/wiki/Carnelian: Karneol ismertető
Csakraékszer ✔️ fülbevaló ametiszt, apatit, citrin, gránát, iolit, karneol, peridot ásványokkal Találd meg a harmóniát, hozd egyensúlyba tested és lelked csodálatos csakraékszereinkkel! Az ametiszt, apatit, citrin, gránát, iolit, karneol és peridot ásvanyokból készült fülbevaló az egyes csakrákhoz ..
Ár: 5 920 Ft
7 csakra karkötő:  afrikai türkiz - hegyikristály - jáspis - karneol - lápisz lazuli - rózsakvarc - tigrisszem 7 csakra karkötő:  afrikai türkiz - hegyikristály - jáspis - karneol - lápisz lazuli - rózsakvarc - tigrisszem
Legkeresettebb
7 csakra karkötő Érezd jól magad minden nap! Válaszd az 7 csakra karkötőt, amely pozitív energiával tölt fel, és segít az élet minden területén! Afrikai türkizből,  hegyikristályból, jáspisból, karneolból,  lápisz lazuliból,  rózsakvarcból, tigrisszemből készült csakra karköt..
Ár: 4 620 Ft
Karneol marokkő Karneol marokkő
Új Legkeresettebb
Karneol marokkő Gyönyörű indiai karneol ásvány.A karneol marokkő színe narancssárga.  A bátorság és az állhatatosság kristálya...
Ár: 770 Ft
Karneol medál Egyedi stílusú, kézzel csiszolt karneol medál.Csodálatos narancssárga színű ovális formára fazettált ékszer. Az indiai kézművesek nagy gonddal és szakértelemmel készítették ezt a fazettált medált, amely kiemeli a karneol egyedülálló szépségét és színét. Egyszerű, mégis csodálatos dara..
Ár: 3 590 Ft
7 csakra karkötőAmetisztből, jádéból, jáspisból, karneolból, rózsakvarcból, szodalitból, tigrisszemből készült csakra karkötő.Csakrákhoz ezek az ásványok találhatok a karkötőben: Korona csakra: Fehér jádeHarmadik szem csakra: Lila ametisztTorokcsakra: Kék szodalitSzívcsakra: Rózsaszín rózsakvar..
Ár: 3 870 Ft
7 csakra karkötőAngelitből,  hegyikristályból, jáspisból, karneolból,  lápisz lazuliból,  rózsakvarcból, tigrisszemből készült csakra karkötő.Csakrákhoz ezek az ásványok találhatok a karkötőben: Korona csakra: Színtelen hegyikristályHarmadik szem csakra: Kék lápisz lazuliTor..
Ár: 5 660 Ft
Karneol karkötő gyerekeknekNarancssárga karneolból készült karkötő, gyerek méretben. Az ásványgyöngyök mérete 4mm-es. Karneol segíti a cselekvést, az új út megtalálását. Ez a kristály felmelegít és energiával tölt fel. ..
Ár: 2 020 Ft
7 csakra karkötőAmetisztből, jádéból, jáspisból, karneolból, szodalitból, tigrisszemből készült csakra karkötő.Csakrákhoz ezek az ásványok találhatok a karkötőben: Korona csakra: Fehér jádeHarmadik szem csakra: Lila ametisztTorokcsakra: Kék szodalitSzívcsakra: Világos zöld jádeNapfonat csakra: ..
Ár: 3 870 Ft
Ametiszt-Szodalit-Karneol-Rózsakvarc-Aventurin-Hegyikristály-Kalcit gyerek KarkötőKülönböző kvarcváltozatokból és szodalitból összeállított karlánc. Az ametiszt elnevezését a görög amethüein szóból kapta (lerészegedni), mert az ókorban amulettnek tartották az ittasság ellen. Színe ibolya vagy rózsas..
Ár: 2 410 Ft
Karneol fülbevaló 🍒 Meleg narancs ragyogás Használd ki a karneol ásvány női egészségre gyakorolt hatásait, és viseld minden nap ezt a fényesre csiszolt, narancsos árnyalatban gazdag karneol fülbevalót! Emeld ki ezzel az ásvány ékszerrel megjelenésedet, és bízd rá magad a karneol csodás energiáira!..
Ár: 1 500 Ft
1 - 14 megjelenítése 14 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.