Menü
Kosár tartalma

Kalcedon

Kalcedon

A kalcedon ásvány izgalmas megjelenési formái és gyógyító hatása

A kalcedon ásványt sávos, részletgazdag rajzolata és különleges kék színe teszi igazán izgalmassá. Hatásainak köszönhetően kismamák, várandós hölgyek kedvenc ásványi ékszere lehet! Ismerd meg az kalcedon ásvány tulajdonságait, és használd ki pozitív élettani hatását!

Az kalcedon ásvány kialakulása

A kalcedon ásvány hidrotermikus folyamatok révén üregekben, lerakódásokban képződik, előfordul magmás vagy üledékes kőzetekben, hordalékokban is.

Maga a kalcedon kifejezés a mikrokristályos kvarcok különböző változatait jelöli eredetileg, de ezeket az eltérő színű és megjelenésű kristályokat külön néven emlegetjük: achát, tűzkő, szárder, plazma, ónix, karneol, heliotrop, krizopráz, karneol, tűzachát, mochaachát stb..

A kalcedon jelentése, név származása:

A kalcedon kristály a nevét a kisázsiai Kalkedon városról kapta.

Milyen a kalcedon ásvány színe?

A kalcedon ásvány különböző változatai színükben, rajzolatukban eltérőek lehetnek, ezeket az ásványtan a fent említett nevekkel illeti.

Az ásványkő vagy ásvány ékszer áruházakban a kalcedon kifejezést általában a világoskék (esetleg szürkéskék), többnyire sávos szerkezetű achát kristályra használjuk (kék csipke achát), de nem sávos szerkezetű kalcedon kővel is találkozhatunk.

A kalcedon ásvány hatása – mire jó a valódi kalcedon?

Mivel a kalcedon megmunkálása szerkezete miatt nem egyszerű feladat, a drágább ásványok közé tartozik.

Az Azurit ásvány ékszer webáruházban kizárólag valódi, eredeti kalcedon ásványokat és kalcedonból készült ásványi ékszereket, marokköveket találsz.

A kalcedon gyógyhatása rendkívül sokrétű. Fizikai, testi szinten gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő hatású, erősíti az immunrendszert, jó hatással van a hormonrendszerre, az anyagcserére, a nyálkahártyák egészségére és az agyműködésre.

A vizet és a levegőt jelképező kalcedon kristályok táplálják az anyai ösztönöket, terhesség esetén is ajánlottak.

Kismamák esetében segítheti a tejképződést, enyhíti a cukorbetegséggel, légúti megbetegedésekkel járó panaszokat, a kristálygyógyászok szerint segíthet a szemproblémákon és a frontérzékenységgel járó panaszokon.

A kalcedon kő lelki hatása többek közt a belső nyugalom megteremtése, az adott helyzet elfogadására és a gördülékenyebb kommunikációra való képesség.

A világoskék kalcedon ásványt a torokcsakra ásványaként jegyezzük.

Kinek ajánlott a kalcedon ásványi ékszer viselése?

Az inkább matt, viaszfényű kalcedon szolid, nyugodtságot árasztó ásvány.

Kalcedon ásvány karkötő formájában nagyon jól kíséri a hasonló árnyalatú ékszereket, de igen jól mutat fehér vagy áttetsző ásványok társaságában is.

Viselhetjük hosszabb ásvány nyakláncként is vagy ásványi fülbevalóként is. Lenyűgöző sávos rajzolatában, rostos szerkezetében napsütéses időben gyönyörködhetünk leginkább – ha tetszetős megjelenése miatt választottuk a kalcedon ásványt, próbáljuk ki világosabb összeállításokhoz nyakláncként!

A kalcedon marokkő nemcsak tetszetős dísztárgy: vegyük tenyerünkbe ezt a kivételesen szép kristálykövet, és engedjük át magunkat a kalcedon gyógyító hatásainak.

Melyik horoszkóp ásványa a kalcedon?

A kalcedon ásványt a Skorpió, a Rák, a Nyilas és a Halak csillagjegyhez rendelik.

Kalcedon ásvány jellemzői

Ásványrendszer: 

III. Oxidok és hidroxidok

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Háromszöges rendszer (trigonális)

Keletkezés: 

Hidrotermás, Magmás, Üledékes

Kémiai elnevezés: 

Szilícium-dioxid

Képlet: 

SiO2

Mohs-keménység: 

6,5-7

Szín: 

Kék, Kékes , Kékesfehér, Szürkésfehér

Átlátszóság: 

Áttetsző

Fénytörésmutató: 

1,530-1,539

Kettőstörés: 

+0,006-ig

Színszórás (diszperzió): 

Nincs színszórás

Fényesség: 

Matt (nem fényes), Viaszfény

Többszínűség (pleokroizmus): 

Nincs pleokroizmusa

Karcszín: 

Fehér

Fluoreszencia: 

Kékesfehér

Fajsúly: 

2,58-2,64

Hasadás: 

Nem hasítható

Törés: 

Egyenetlen

Felhasználás: 

Drágakő ékszer

Külföldi lelőhely: 

Brazília, India, Madagaszkár, Uruguay

Kalcedon állatöv jegye: 

Skorpió, Rák, Nyilas, Halak
Kalcedon szív Ha szeretnél egy igazán egyedi és különleges darabot magadnak vagy a szeretteidnek, akkor ne hagyd ki ezt a különleges madagaszkári lila kalcedon szívet!Ez az ásvány nem csak gyönyörű és varázslatos lila színű, hanem nagyon ritka is. Kellemes érzést nyújt a kézben. A kalcedon ásvány r..
Ár: 3 950 Ft
Kalcedon nyaklánc 💙 Gyógyító erők Chips formára csiszolt, apró, sima gyöngyökből készült ez a csodálatos kalcedon nyaklánc. Halványkék tónusa és barnás rajzossága egyedivé és kivételesen harmonikussá teszik ezt a gyönyörű ásvány ékszert. Használd ki a kalcedon női egészségre gyakorolt pozitív élett..
Ár: 1 790 Ft
1 - 4 megjelenítése 4 közül (1 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.