11 legfontosabb hematit hatás

1. Hematit hatása a vérre

A hematit ásvány jó hatással van a vérrel kapcsolatos betegségekre. Tisztítja a vért. Frissíti a vérképződést, segíti a vasfelvételt és a vörösvérsejtek képződését, így hatásos a vérszegénység ellen.

Serkenti az oxigénszállítást, ezáltal biztosítja a megfelelő oxigénellátást, így regenerálja a sejteket és az agyat. A magasabb oxigénszint jó hatással van az agyműködésre, nő a figyelem, a koncentrációs képesség. Bizonyos típusú fejfájásokra, szédülésre, fülzúgásra is hatásos. Az agyagcsere folyamatok is gyorsulnak, ezért segíti a fogyókúrát. Növekszik az állóképesség, így jobb teljesítményt lehet elérni a sportban.

A hematit kiegyenlíti a vérnyomást, jó hatással van a különböző keringési rendellenességekre, visszerekre. Véd az érelmeszesedéstől. Segíti a gyógyulást vérveszteséggel járó balesetek, betegségek, műtétek után. Gyorsítja a vérömlenyek és véralvadások felszívódását.

2. Hematit segít életcélunk elérésében

Erősíti a kitartásunkat, akaraterőnket, ezáltal segít életcélunk elérésében, életminőségünk javításában. Fokozza életörömünket, oldja a görcsös lelkiállapotot.

A spontaneitás fejlesztésével segít a váratlan helyzetekben helytállni, így is növelve az eredményességünket és a sikerességünket. Nehéz pillanatokban segíti a túlélést, az erőnk beosztását, az életünk irányítását, a megfelelő megoldás megtalálását és küzdeni a célunk eléréséért.

3. Hematit vesevédő hatása

A hematit erősíti a vesét, általános vese regeneráló képességű, ezért fokozza a vese működését. Vese tisztítására és vesekő hajtására is használják.

4. Hematit hatása a májra

Jótékonyan hat a máj működésére, erősíti és regenerálja. A máj működésének fokozásával méregteleníti az egész szervezetet.

5. Hematit segít legyőzni a fáradtságot

Hematit erősíti a testet, növeli a fizikai állóképességet, így fokozza az életképességet. Segít a gyengeség, krónikus fáradtság, tavaszi fáradtság legyőzésében. Energiát ad a kimerült ember számára. Fokozza a regeneráló képességet. Terhesség alatti fáradtságot is enyhíti. Növeli a vitalitást, élénkséget, dinamizmust, ezáltal javítja a teljesítőképességet.

6. Lép működését támogatja

A hematit a lép vértisztitó, kórokozó kiszűrő feladatát támogatja.

7. Hematit hatása a női betegségre

Rendszertelen, vashiány miatt kimaradó menstruáción segít, mert növeli a vas felszívódását a szervezetben.

8. Pereskedők szerencse köve

Régóta úgy gondolják, hogy a hematit segít a peres ügyek megnyerésében, ezért nélkülözhetetlen az ügyvédek számára. Aki kedvező ítéletet szeretne kapni a peres ügyénél, mindenféleképpen vigyen magával hematitot a tárgyalásra.

9. Hematit hatása a bátorságra

Régi csatákban a férfiak az egész testüket végigdörzsölték hematittal, hogy sebezhetetlenné váljanak. Megóv a veszélytől és bátorságot ad.

10. Hematit az aktív nemi életért

A hematit pozitív hatása a fizikai erőnlétre, vitalitást növelő és élénkítő képessége pozitívan hat a nemi aktívitásra. Ennek köszönhetően fokozza a nemi hormonok termelődését is.

11. Hematit hatása a lábikragörcsre

Hematit pozitív hatása a keringési zavarokra, segít a lábszárgörcs, lábikragörcs enyhítésében.


Felhasznált irodalom:

1. Bernhard Graf: Gyógyítás drágakövekkel. A drágakövek és féldrágakövek ékszerként viselése, egy fájó testrészre helyezve vagy elixír formájában a bőrbe masszírozva. A legfontosabb gyógyító kövek és hatásaik, a gyógyenergia erősítése vízzel, a Nappal és a Holddal

2. Cornelia M. Parkinson: A kövek varázsa. Az ékkövek csodálatos hatalma. Titkos tanok Sorozata: GEMMOLÓGIA A drágakövek misztikus tudománya.

3. Evelyn Star: Gyógyító kristályok kincseskönyve

4. Komlóssy Vera: Kristály Gyógyászat és terápia. Testi és lelki eredetű betegségek gyógyítására.

5. Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa 430 kristály A-tól Z-ig

6. Michael Gienger- Wolfgang Maier: A szervóra és a kristályok 

7. Michael Gienger – Joachim Goebel: Kristályvíz. A kristályvízkészítés kézikönyve: 100 kristály hatása és felhasználása

8. Shalila Sharamon- Bodo j. Baginski: Drágakő karkötők. Erőforrásaik, eredetük, hatásuk, asztrológiai megfelelőik.  

9. Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve

10. Antoinettel L. Matlins – A.C. Bonanno: Ékszerek és drágakövek. Kézikönyv vásárlóknak.