Menü
Kosár tartalma

Azurit.hu Blog RSS-hírcsatorna

11 júl. 23 818
Az Andara kristály tényleg obszidián vagy inkább üvegpohár? Egyre több helyen, de főleg külföldi oldalakon nagy népszerűségnek örvend a varázslatos, misztikus, minden bajunkat megoldó andara obszidián. Magyarországon is kapható.Nézzünk egy kicsit..
16 jún. 0 422
Bak horoszkóp jegy ásványai (12.22-01.20): Hegyikristály Malachit ..
admin 11 jan. 0 333
Achát ásvány jellemzői Név származása: Az achát nevét valószínűleg első ókori lelőhelyéről, a szicíliai Achates folyóról kapta. Ismertető : Mikrokristályos kalcedon rétegekből álló ásvány. Színét, formáját, sőt gyógyító hatását tekintve is a legvál..
admin 11 jan. 0 142
Aktinolit ásvány jellemzői Szinonima neve: Sugárkő Név származása: Az aktinolit nevét Kirwan 1974-ben, a görög "aktis" = sugár és a "lithos" = kő szavakból kreálta. Ez a név az ásvány sugaras megjelenésére utal. Ismertető : Az aktinoli..
admin 11 jan. 0 423
Akvamarin ásvány jellemzői Név származása: Az akvamarin neve a latin tengervíz szóból származik, "aqua"= víz és "mare"= tenger. Nevével utalnak arra, hogy olyan a színe, mint a tengernek. Ismertető : Az akvamarin a berillcsoportba tar..
admin 11 jan. 0 248
Amazonit ásvány jellemzői Szinonima neve: Amazonkő Név származása: Az amazonit nevét az Amazonas folyóról kapta, ahol az első ásványokat találták. Más források szerint viszont elnevezése tévedésen alapul, ugyanis az Amazonasnál talált zöld kő, valós..
admin 11 jan. 0 758
Ametiszt ásvány jellemzői Név származása: Az ametiszt neve görög eredetű, jelentése: nem részegítő, mivel régen talizmánnak használták a részegség ellen. Ismertető : Az ametiszt ibolyaszínű kvarcváltozat, melynek színét vas szennyeződés okozza. Am..
admin 11 jan. 0 185
Ametrin ásvány jellemzői Név származása: Az ametrin neve az ametiszt és a citrin ásvány nevéből létrehozott fantázia név. Nevével ametiszt és citrin tartalmára utalnak. Ismertető : Ritka kvarc változat, egy kristályon belül a lila ametiszt és a sárga..
admin 11 jan. 0 202
Angelit ásvány jellemzői Szinonima neve: AnhidritNév származása:Az anhidrit szó származása. An = nélkül (görög), hidor = víz (görög).Ismertető:Táblás és prizmás kristályok formájában fordul elő, de rendszerint tömeges, szemcsés és szálas megjelenésű...
admin 11 jan. 0 138
Antimonit ásvány jellemzői Ásványrendszer: II. Szulfidok és rokon vegyületek Ásvány alak (morfológia): Kristályos Kristályrendszer: Rombos rendszer (orthorombos) Keletkezés: Hidrotermás Képlet: Sb2S3 Mohs-keménység: 2 Szín: Szürke Átlátszóság: Átláts..
admin 11 jan. 0 187
Apatit ásvány jellemzői Név származása: Az apatit elnevezése a görög "apatao" = csalok szóból származik, amely más ásványokkal való összetéveszthetőségére utal. Ismertető : Apatit foszfát ásvány, foszforsavas mész vagy fluor, vagy klór tartalo..
admin 11 jan. 0 174
Aragonit ásvány jellemzői Ásványrendszer: VII. Borátok, karbonátok, nitrátok Ásvány alak (morfológia): Kristályos Kristályrendszer: Rombos rendszer (orthorombos) Keletkezés: Metamorf, Üledékes Kémiai elnevezés: Kalcium-karbonát Képlet: CaCO3 Mohs-kem..
1 - 12 megjelenítése 134 közül (12 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.