Menü
Kosár tartalma

Cölesztin

Cölesztin

A cölesztin ásvány megjelenése, hatása, kialakulása és tulajdonságai

A különleges égszínkék árnyalatban pompázó cölesztin vagy szelesztin megteremti test és lélek harmóniáját, felébreszti a tudatalattit és gyógyhatásai is jelentősek. Ismerd meg ennek e gyógyító ásványnak a tulajdonságait, és használd ki a cölesztin pozitív élettani hatását!

A cölesztin kristály kialakulása, keletkezése

A cölesztin kristály üledékes kőzetekben, mészkőben és hidrotermás érctelérekben keletkezik, gyakran kalcit és kvarc társaságában. 1798-ban fedezték fel, kevésbé ismert, ritka ásvány. Ennek megfelelően a cölesztin ára viszonylag magasnak számít. A madagaszkári cölesztin nagyon népszerű.

A cölesztin ásvány elnevezése

A cölesztin ásvány neve a görög „cölesztis” szóból ered, jelentése égkék. A rómaiak „aqua aura”, azaz kék aurakő néven ismerték, a latin „coelestis” szó jelentése mennyei, égi. Találkozhatsz ezzel a cölesztin ásvánnyal szelesztin vagy mennyei kő néven is.

Milyen az cölesztin ásvány színe?

A cölesztin vagy szelesztin jellemzően fehér vagy egészen lágy égszínkék. A bengáli tűz néven ismert kékes fényt árasztó tüzijáték során a bengáliai papok a kék cölesztin ásványt használták lángfestésre.

A cölesztin ásvány hatása – mire jó a valódi cölesztin?

Az ásványok élettani hatása rendkívül sokrétű lehet, a cölesztin pedig egy különösen erős kő, mely egyensúlyba hozza szervezetünket és feléleszti a tudatalatti elmét.

A cölesztin ásvány testi hatása megmutatkozik az izmokra, a szemre és a fülre gyakorolt pozitív hatásokban is. Nyugtató hatású, stresszoldó, feszültségoldó, méregtelenítést elősegítő ásvány. Jó hatással van a torokra, a légzőszervekre, általánosságban véve pedig energizáló hatású ásvány.

A cölesztint ásvány lelki-mentális hatásai közt említik, hogy segíti megtalálni önmagunkat spirituális, lelki fejlődésünk során. Csillapítja a lelki fájdalmakat, segít túllépni múltbéli sérelmeinken.

A cölesztint gyakran használják az auratisztítás során, segíthet a múltbéli kötődések, rossz minták feloldásában, sokak szerint segíti az angyalokkal történő kapcsolatfelvételt és kommunikációt.

A cölesztin ásvány a torokcsakra ásványa, harmonizálja a szív-, torok-, harmadik szem és korona csakrákat.

Kinek ajánlott a cölesztin kristály ékszer viselése?

A csodálatos égszínkék cölesztin ásványból készült ékszer viselése és a cölesztin marokkó vagy nyers kő használata ajánlható, ha a fenti fizikai-lelki hatásokat szeretnék kibontakoztatni. A sima felületű, csiszolt cölesztin medál viselőjének finom eleganciát kölcsönöz.

Fontos, hogy a cölesztin ékszer színe a napsugarak hatására megfakulhat, viszonylagos puhasága miatt pedig könnyen karcolódhat, és a víz is kárt tesz benne.

Az Azurit ásványboltban kizárólag valódi, eredeti ásványokat és cölesztin ásványból készült ásványi ékszereket találsz.

Melyik horoszkóp ásványa a cölesztin?

A cölesztin ásványt az ásványok nyugati horoszkóp szerinti besorolásában a Vízöntő és az Ikrek csillagjegyhez rendelik.

A cölesztin ásvány további alkalmazása

A cölesztin stroncium tartalma miatt nagyon fontos ipari nyersanyag. A cölesztin ásványt adalékanyaként használják az üveggyártás során, a kerámiaiparban pedig mázanyagnak alkalmazzák.

Cölesztin ásvány jellemzői

Ásványrendszer: 

II. Szulfidok és rokon vegyületek

Ásvány alak (morfológia): 

Kristályos

Kristályrendszer: 

Rombos rendszer (orthorombos)

Képlet: 

SrSO4

Mohs-keménység: 

3-3,5

Szín: 

Kékes , Színtelen

Átlátszóság: 

Áttetsző

Fényesség: 

Üvegfény

Karcszín: 

Fehér

Hasadás: 


Törés: 

Egyenetlen, Rideg

Hazai lelőhely: 

Gyöngyösoroszi

Külföldi lelőhely: 

Algéria, Anglia, Lengyelország, Madagaszkár, Mexikó, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Törökország, USA

Ebben a ketagóriában nem találhatóak termékek.

Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.