Az andara kristály tényleg obszidián vagy inkább üvegpohár?

Az andara kristály egyre több helyen, de főleg külföldi oldalakon nagy népszerűségnek örvend. A varázslatos, misztikus, minden bajunkat megoldó andara obszidián, Magyarországon is kapható.

Nézzünk egy kicsit utána! Mi az obszidián és az üvegsalak, vagyis andara kristály közötti különbség?

Az obszidián természetes üveg, amely a láva gyors lehűlésekor jön létre.

A gyors lehűlés miatt nincs idő a kristályszerkezet kialakulására, ezért az obszidián amorf, kristályszerkezet nélküli kőzetüveg, nagyon hasonlít az ember által elállított üveghez.

Hogyan lehet megkülönböztetni, melyik az obszidián és melyik az üveggyár terméke?

Az eredeti obszidián mindig sötét színű. Sokféle változata van, de a sötét alapszín mindegyikre érvényes.

Nézzük a valódi obszidián változatokat:

Most nézzük az üveggyár termékeit, az andara kristályokat!

Tele van vele az internet, csak rá kell keresni az „Andara pendant” - „Andara medál” szavakra Google-ben:
Andara pendant keresés
Andara medál keresés

Összeválogattunk egypár andara kristály színt: Andara színek

Mindegyik nagyon élénk, világos színű, nem hasonlít az eredeti obszidián színére. Ezek az ásványnak mondott üvegek élénk kékek, zöldek, pirosak, narancssárgák, fehérek, lilák, stb.

Az üveggyártás egész színskáláját lefedik. Sokszor különleges nevekkel látják el a színeket: Merlinit kék, óceán kék, andara kék, levendula kék, kozmikus narancs, borostyánsárga, napsárga, Oracle tiszta stb.

A medálok legtöbbször „nyers” üvegből készülnek, de van golyó, szív, háromszög, csillag, hold és különböző fazettált formák is: hatszög (hexagram), háromszög stb.

Salaküveg tömbök

Nézzük meg, ha rákeresünk a következő szavakra a Google-ben miket találunk:
Slag glass rock chunk (salaküveg tömb) keresés

Pont olyan színekben vannak az ember által készített üvegtömbök, mint a természetes obszidiánnak árult ANDARA nevű hamisítványok.

Magyar oldalakon is megtalálhatók, csak az üvegtömb szavakra kell rákeresni, például itt: https://galeriasavaria.hu (1,8 kg: 4200 Ft)
Üvegtömb keresés

Andara kristály ár

Ha jól megnézzük a találatokat, akkor pár dollárért már nagyobb üvegdarabot is lehet vásárolni, ami akár több kilogramm is lehet.

Ugyanakkor az andara medál ára, ami maximum 5-10 dkg hazai üzletekben 8000 Ft és 70000 Ft között mozog, külföldön pedig a csillagos ég a határ.

Az andara kristály egy ember által készített üveg.

Fontos, ha meg szeretnék venni ezeket a termékeket azért tegyék, mert tetszik Önöknek!

Ne azért vásárolják meg, mert természetes obszidián, vagy mert csodatörténeteket kreáltak hozzá, ez csak az eladhatósághoz kell.

A valóság - hogy egy üveggyár szemétdombjáról származnak- kevésbé csábitó, eladható, mint az, hogy egy nagyon ritka természetes obszidián, amit az ufók, az angyalok, az atlantisziak s még ki tudja kik hagytak itt.

Vásárlás előtt mérlegeljék, hogy megéri-e Önöknek, mivel az andara kristály ugyanolyan üvegből készült, mit a vizespoharuk!