Bak horoszkóp jegy ásványai (12.22-01.20):

Bak jellemzői:

Bak E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik december 22. és január 20. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Bak jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Bak csillagkép uralkodó bolygója a Szaturnusz.

Ha társaságban találkozunk valakivel, aki szerény, visszahúzódó, megfontolt és lassú beszédű, valamint zárkózott és bizalmatlan, biztosak lehetünk benne, hogy Bak jegyű. A felsorolt tulajdonságok közül legszembetűnőbb a bizalmatlanság. Senki másban, csak magukban bíznak, sőt azt hiszik, hogy csak az sikerülhet, amit saját kezűleg megcsinálnak. Ezért nem avatnak bele másokat terveikbe. Amit elhatároznak, azt meg is valósítják. A kapkodás, a sietség nem jellemző rájuk, annál inkább a kemény, kitartó, szívós munka. Ha kudarcok érik őket, attól sem kedvetlenednek el, hanem zokszó nélkül folytatják azt, amit elkezdtek.

A Bak jegyűek megbízhatóak, szorgalmasak, kötelességtudóak. Őket nem kell figyelmeztetni, hogy mi a dolguk, mert anélkül is tudják. Felelősségtudatuk is jóval nagyobb az átlagosnál. Azt viszont nem lehet rájuk fogni, hogy gyorsak, rugalmasak és könnyedek lennének. Nekik elég hosszú idő kell, hogy hozzáfogjanak egy munkához, különösen, ha új, szokatlan feladatot kapnak. Nem kezdenek hozzá gyorsan a munkához, hanem sokat töprengenek, gondolkoznak előtte, ismerkednek a problémával és csak akkor látnak hozzá, ha már úgy érzik, alkotó módon tudnak a kérdéssel foglalkozni. A Bak jegyűek egyáltalán nem felületesek, mégsem lehet rájuk mondani, hogy túlságosan precízek. Ez abból adódik, hogy őket nem érdeklik a részletkérdések, ők nagy vonalakban gondolkodnak, a részletek kidolgozását másokra hagyják.

A hirtelen elhatározások, fellángolások egyáltalán nem jellemzők rájuk, sőt ilyesmi kifejezetten idegesíti őket. A Kos jegyűeket éppen ezért nem szívlelik, mert őrültségnek tartják azt a lelkesedést, amivel ők egy új feladatnak nekilátnak.

A Bak jegyűeknél rendkívül fontos a megszokás és a tradíciókat is mélyen tisztelik. Lakóhelyet sem szívesen cserélnek, legszívesebben ugyanabban a lakásban élnék le egész életüket. A Bak jegyűeknek legfontosabb a saját tulajdon, a birtok, az ingatlan. Tulajdonképpen ez teszi őket boldoggá, ez az amiért egy életen át hajlandóak keményen dolgozni. Ha van egy házuk, akkor egy szebbet, nagyobbat akarnak, tehát egész életen át van miért küzdeniük. Küzdenek, mert a Bak jegyűek ölébe sosem hullik a szerencse, nekik mindenért meg kell harcolniuk.

A Bak jegyűekkel nem könnyű együtt élni. Hajlamosak a zsörtölődésre, gúnyolódásra, és azt szeretnék, ha családjuk valamennyi tagja mindig kikérné a véleményüket. Érzelmeiket nem tudják, és nem is akarják kimutatni.

Fukarnak tartják őket, hiszen reszketnek vagyonukért, ugyanakkor takarékosak. Nagyon ingerli őket, ha bárhol pazarlást tapasztalnak. A Bak szülöttek egyébként nehezen ingerelhetők, de ha egyszer megharagszanak, akkor nagyon sokára nyugszanak meg, a tüskét pedig életük végéig viselik lelkük mélyén.

A Bak típus erényei: céltudatos, dolgos, szorgalmas, kitartó, megbízható, takarékos.

A Bak típus hibái: bizalmatlan; kötekedő, titkolózó, pesszimista, mogorva, csökönyös.

Betegségre való hajlamai: a Bak szülöttek szervezete szívós. Általában hosszú életűek. Fiatal korukban jóval idősebbnek látszanak, mint amilyenek, de ha túljutnak egy bizonyos koron, még sokáig megőrzik fiatalos megjelenésüket. A Bak jegy uralkodó bolygója a Szaturnusz, amelynek uralma alatt áll a csontrendszer, az ízületek, a térd tájéka, a fogazat, a lép és a hallószervek. Ebből adódik, hogy a Bak jegyűek legtöbbször végtagfájdalmakkal küszködnek, vagy a rossz fogak okoznak nekik problémát. Idő előtti halláscsökkenés is felléphet náluk. Ügyelniük kell, hogy ne hízzanak el, mert a súlyfelesleg önmagában is mozgásszervi panaszokat okozhat.

Az ónix szerencsekő nemcsak a betegségektől óvja meg a Bak jegyűeket, hanem abban is segít, hogy tekintélyt vívjanak ki maguknak.

A Bak jegyűek általában puritánok és nem szívesen díszítik magukat ékszerekkel. Különösen a férfiak idegenkednek attól, hogy gyűrűt vagy nyakukban láncon függő amulettet viseljenek. Ennek ellenére azt tanácsoljuk nekik, próbáljanak megbarátkozni a szép fekete ónixon kívül más drágakövekkel is. Elsősorban a spinellre és a macskaszemre hívjuk fel a figyelmüket, hiszen mindkettő nyugalmat, higgadtságot biztosít nekik. A decemberi születésűek viselhetnek továbbá türkizt és krizoprázt is, a januáriak pedig hiacintból készült ékszereket. Ezek az ékkövek a velük született merevségüket, bizalmatlanságukat oldják.

Vízöntő horoszkóp jegy ásványai (01.21-02.19):

Vízöntő jellemzői:

Vízöntő E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik január 21. és február 19. között születtek, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Vízöntő jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Vízöntő csillagkép uralkodó bolygója a Szaturnusz és az Uránusz.

Az asztrológusok általában egyetértenek abban, hogy a Vízöntő jegyűek magasabb rendűek, mint a többi jegyhez tartozók, ezért szinte mindig kiemelkednek környezetükből. Bizonyítja ezt az a tény is, hogy a történelem során a Vízöntők a politikai életben csakúgy, mint a tudományok és művészetek területén mindig kiemelkedő szerepet játszottak. Ők a nagy forradalmárok, az újítók, a feltalálók, a látnokok és a lélekbúvárok. Jó tulajdonságaikat feltehetően uralkodó bolygóik együttes hatásainak köszönhetik: a Szaturnusztól a komolyságot, a mélyen szántó gondolatokat kapják, az Uránusztól pedig a fogékonyságot minden iránt, ami új, ami a megszokottól eltérő. Tudásvágyuk határtalan, tele vannak új, eredeti ötletekkel.

A Vízöntőkkel nagyon könnyű együtt élni, együtt dolgozni. Türelmesek, tapintatosak, megbízhatóak óriási becsvágyuk ellenére, nem képesek arra, hogy másokat eltiporjanak. Igazságérzetük, valamint szociális érzékük kimagasló, emberismeretük szintén kiváló. Akikkel a Vízöntő jegyűek nem találják meg a szellemi összhangot, annak a társaságát inkább elkerülik. Ezt sokan félreértik és azt állítják róluk, hogy nagyképűek és gőgösek.

A Vízöntők szangvinisztikus lelki alkatúak, könnyen méregbe jönnek, de hamar lehiggadnak és bosszúvágyuknak még nyoma sem marad. Ugyanígy hiányzik belőlük az önzés.

A szerelemben, a házasságban is másképp viselkednek a Vízöntők, mint a többi jegy szülöttei. Hajlamosak arra, hogy beleszeressenek egy karcsú derékba vagy kisportolt felsőtestbe. Ám jövendőbelijüktől elvárják, hogy szellemileg is partnerek legyenek. A lángoló szerelemben egyébként is többre becsülik a párkapcsolatban a mély és őszinte barátságot. Ha választottjuk esetleg nem képes megfelelni a lelki, szellemi sokoldalúsággal szemben támasztott igényeiknek, akkor hamar ráunnak és hirtelen - az Uránusz hatására - odébbállnak, hogy egy új, érdekesebb kapcsolatot keressenek maguknak. Mindent összevetve: a szerelem, a szex a Vízöntőknek csak szórakozás, és arról is meg vannak győződve, hogy ha futó szerelmi kalandba keverednek, azzal semmit sem vétenek a házastársi hűség ellen.

Ha a Vízöntők születési horoszkópjában diszharmonikus bolygóállások vannak, akkor jó tulajdonságaik ellenkezőjére fordulhatnak. Egyébként a zseni és az őrült fogalma egyetlen állatövi jegy képviselőinél sem kerül olyan közel egymáshoz, mint a Vízöntőknél.

A Vízöntő típus erényei: rugalmas, könnyed, nem felületes, megbízható,e emberszerető, önzetlen, nyílt, becsületes.

A vízöntő típus hibái: idealista, különc, exhibicionista.

Betegségre való hajlamaik: csontrendszerük és ízületeik hajlamosak a betegségre, amit a közös uralkodó bolygónak, a Szaturnusznak "köszönhetnek". Főleg a térd és a boka ízületei sérülhetnek, de az sem ritka, hogy viszonylag kis terhelés mellett estére megdagadnak. Gyakoriak náluk az idegfájdalmak, az érgörcsök és a vérkeringés helyi zavarai, visszerek, továbbá vérnyomás problémák.

A betegségektől megvédi őket a zafír, de a szerencsét, a megbecsülést, az elismerést a türkiz és a sólyomszem hozza a Vízöntőknek. Ha esetleg hosszabb útra készülnek, viseljenek a nyakukban akvamarin amulettet. A januári születésűeknek a gránát ékszer viselése is ajánlott. Akik viszont februárban ünneplik a születésnapjukat, azok az ametisztet részesítsék előnyben, annak ellenére, hogy az ametiszt tipikusan a Halak jegyűeknek való. A Vízöntők az ametiszt talizmán állandó viselésétől remélhetik, hogy a váratlan helyzetekben sem jönnek zavarba, hanem következetesek tudnak maradni.

Halak horoszkóp jegy ásványai (02.20-03.20):

Halak jellemzői:

Halak E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik február 20. és március 20. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Halak jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Halak csillagkép uralkodó bolygója a Jupiter és a Neptun.

A Halak jegyűek kicsit lassúak, kicsit bizonytalanok, de azért eszesek, szellemesek. Társaságban, a nyilvánosság előtt a szebbik arcukat mutatják és kedvességükkel, közvetlenségükkel mindig sikert aratnak. Ha azonban közelebbről megismerjük őket, akkor rá kell döbbennünk, hogy csak szerepet játszottak és elhangzott ígéreteiket, kijelentéseiket nem szabad teljesen komolyan vennünk, mert maguk sem gondolják komolyan.

A hétköznapi életben a Halak jegyűek tetteit a kényelemszeretet irányítja. Ne ítéljük el őket ezért még akkor sem, ha ez a legmarkánsabb tulajdonságuk, hiszen ennek is megvan az oka. Akár a halak az óceán mélyén, amelyek örökké keresik azt a helyet, ahol megpihenhetnek, úgy a Halak jegyűek is egész életükben nyugalomra vágynak. Ha egy pici lehetőséget látnak arra, hogy lazítsanak, pihenjenek, akkor azonnal megragadják az alkalmat és nem hajszolják magukat feleslegesen, A Halak jegyében születettek olyan értelemben némák, hogy nem tudják kifejezni mély és őszinte érzéseiket. Ha mégis megpróbálkoznak, hogy elmondják, mit éreznek a szívük mélyén, akkor majdnem mindig félreértik őket. Talán ezért is vállalkoznak szívesebben arra, hogy mások gondolatait, érzelmeit tolmácsolják. Nem véletlen tehát, hogy annyi híres előadóművész, színész született a Halak jegyében vagy esik ide az aszcendense.

A Halak szülöttek, akárcsak az Ikrek, kettős tulajdonsággal bírnak, mondhatnánk, két arcuk van. Az egyik a mártíré, az örök áldozaté, aki arra termett, hogy másokat kiszolgáljon, a másik a megvalósíthatatlan álmokat kergető fantasztáé. A Halak jegyűek képtelenek elintézni azt, hogy megkapják a nekik járó bért, közben pedig mesés főnyereményekről álmodoznak.

A Halak önállóságról is álmodoznak, de képtelenek meglenni biztos támasz nélkül. Ha esetleg komolyan bajba kerülnek, még inkább álmaikba menekülnek és az sem áll távol tőlük, hogy ital vagy drog után nyúljanak.

A Halak típusú embereknek mindig szüksége van védelemre, ugyanakkor ha a környezetükben valaki segítséget kér, mindent elkövetnek, hogy ennek a kérésnek eleget tudjanak tenni. Ha kell, szigorú rendszabályoknak vagy egy zsarnok akaratának is alávetik magukat a cél érdekében. Ők az igazi jó szomszédok, akikhez éjjel-nappal bármikor be lehet kopogtatni segítségért.

A Halak jegyűek többsége művészi adottságokkal van megáldva. Sok közöttük a kitűnő zenész, a kiváló táncos és a híres színész. E jegy szülöttei a festészetben is kiélhetik gazdag fantáziájukat. Akárcsak a Nyilas szülöttek, ők is gyermekszeretők és állatbarátok. A Halak jegyűekből kerülnek ki a legjobb családanyák, mert semmit sem tartanak fontosabbnak - még a saját karrierjüket sem - mint a család boldogságát.

A Halak szülöttek a szerelemben nem túl szenvedélyesek, de annál szeszélyesebbek. A Plátói szerelmet olykor többre becsülik, mint a testi vonzalmat, de mindig gyöngédek és kedvesek. Még féltékenységük is elviselhető, mert nem csinálnak nagy jeleneteket, nem fenyegetőznek, hanem csak végtelenül szomorúak, ha megcsalják őket.

A Halak típus erényei: kedves, gyengéd, romantikus, alkalmazkodó.

A Halak típus hibái: szeszélyes, túlérzékeny, hiszékeny, álmodozó, nem igazán kitartó.

Betegségre való hajlamaik: érzékenyek a meghűlésre. Könnyen elkapják a vírusos influenzát. Nem múlik el úgy tél, hogy kétszer-háromszor ne esnének ágynak megfázás miatt, ami náluk elég magas lázzal jár. Ezen kívül érzékeny még a lábfejük, a bokarándulás, a vizenyő sem ritka a Halak jegyűeknél. A szeszes italokat kevésbé bírják, mint más jegy szülöttei, ezért az lenne a legjobb, ha mellőznék fogyasztásukat.

Szinte valamennyi szakkönyv az ametisztet ajánlja a Halak jegyűeknek. Valóban leginkább nekik való, hiszen ez állhatatossá, következetessé, megbízhatóvá tesz és viselőjének még a realitásérzékét is növeli. A Halak jegyűeket a betegségektől még a krizolit is megóvja, az üzleti életben pedig a turmalin amulett viselésétől remélhetnek szerencsét. A márciusi születésűek turmalin ékszereiket időnként felcserélhetik ezüstbe foglalt heliotropra. Ez lendületet, vállalkozó kedvet, aktivitást kölcsönöz majd nekik. Mind a februári, mind a márciusi Halak hölgyek szépségét, nőiességét az igazgyöngy emeli ki leginkább.

Kos horoszkóp jegy ásványai (03.21-04.20):

Kos jellemzői:

Kos E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik március 21. és április 20. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Kos jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Kos csillagkép uralkodó bolygója a Mars.

A Kos soha nem néz hátra, csak előre. A mellékes körülmények nem érdeklik, mindig csak a cél lebeg a szeme előtt. Nem cselekszik megfontoltan, törtet előre, még akkor is, ha mindenki látja, hogy "fejjel megy a falnak". A bátorság, a vakmerőség, a merészség a legfőbb jellemzője. Ha esetleg kudarc éri vagy elbukik, akkor sem törik meg, új célokat keres magának, amelyeket rohamléptekkel igyekszik elérni. Ha megkísérlik őt visszatartani, keretek közé szorítani, akkor elveszti az érdeklődését, elkedvetlenedik.

A Kos látszólag duzzad az energiától. Sajnos energiája nem átlagon felüli, ezért gyakran előfordul vele, hogy fáradtan csuklik össze a saját maga által diktált hajszában. Az viszont tény, hogy nagyon gyorsan összeszedi magát és óriási lendülettel rohan máris tovább. Hiába intik, hogy gazdálkodjon jobban energiájával, legyen visszafogottabb, kiegyensúlyozottabb. A Kos nem ismeri a higgadtságot, mértékletességet. Nincs érzéke ahhoz sem, hogy a kis célokat a nagyoktól, az értelmeseket az értelmetlenektől megkülönböztesse. Ha pedig bírálják, netán szidják, akkor gyorsan ellentámadásba lendül, ezért rendkívül finoman, óvatosan kell vele bánni és gyakran kell őt dicsérni, biztatni.

A modern asztrológia - amely olykor pályaválasztási tanácsokat is ad - állítja: a Kos típusúaknak sohasem szabad olyan feladatot adni, hogy ők intézzék a céggel, a cég termékeivel kapcsolatos reklamációkat. A Kosok ugyanis még a jogos panaszokat is személyes sértésnek veszik és sokszor látványos dühkitörések kíséretében utasítják vissza őket.

A Kos típus erényei: nyílt, határozott, önálló, tettrekész, lendületes, nagyvonalú, bátor, természetszerető.

A Kos típus hibái: képtelen veszíteni, robbanékony, kötekedő, türelmetlen, nem kitartó, nehéz vele együtt élni.

Betegségre való hajlamai: fejsérülések, fog-, íny- és állkapocsbetegségek, fejfájás, magas vérnyomásra való hajlam, fül- és szembetegségek, krónikus nátha, szénanátha, magas lázzal járó, de gyors lefolyású fertőző betegségek.

A betegségektől leginkább a gyémánt és a hematit óvja meg őket, amelyeket vas- illetve aranyfoglalatban ajánlatos viselniük. Egyes források szerint a hematitot helyettesíthetik jáspissal is, méghozzá jáspis-heliotroppal, ami a zöld jáspis egyik változata. A szakirodalomban egyébként több helyen ajánlják fájdalomcsillapítóként a nyakban viselt hematit amuletteket.

A Kos jegyűek szerencseköve az ametiszt, az indiai karneol és a gránát, a rubin pedig sikert, elismerést hoz nekik. A márciusi születésűeknek ajánlják még az akvamarint és a már említett jáspist, az áprilisi Kos jegyűeknek pedig a gyémántot és a hegyikristályt.

Bika horoszkóp jegy ásványai (04.21-05.20):

Bika jellemzői:

Bika E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik április 21. és május 20. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Bika jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Bika csillagjegy uralkodó bolygója a Vénusz.

A Bika jegyű ember szilárdan megveti a lábát a földön és csodálatra méltó szívóssággal talpon marad.

A Bika - ellentétben a Kossal - nem rohan, nem száguld, hanem szép lassan halad az útján. Alapossága, türelme, kitartása, állhatatossága révén akár a megbízhatóság jelképe is lehetne. Nyugodtan rá lehet bízni például anyagi ügyek intézését és azt, hogy távollétünkben őrizze, gondozza ingóságainkat vagy ingatlanunkat. Nála jobb gazdát keresve sem találnánk.

A Bika típusú emberek között alig akad idealista, megrögzött álmodozó vagy olyan, aki illúziókat kerget. Mielőtt a Bika típusok bármihez hozzákezdenek, azt százszor is megfontolják.

Miután a Bika jegyűek uralkodó bolygója a Vénusz, ők a szerelem gyermekei, akik számára nagyon fontos a kiegyensúlyozott, nyugodt, békés szerelmi élet. Ha ezt megtalálják, a hűségükhöz nem fér semmi kétség. A csalódás azonban tévutakra viheti őket és ilyenkor tobzódnak a földi örömökben. A finom falatoknak, a különleges italoknak egyébként is nehezen tudnak ellenállni. Ők az igazi ínyencek az asztalnál és a szerelemben.

A Bika típusú ember nem tanul gyorsan, könnyen, de ha egyszer valamit megtanult, azt tökéletesen tudja, tökéletesen csinálja. Hibáktól hemzsegő munkát ők aligha adnak ki a kezükből. Azt azonban ne kívánjuk tőlük, hogy egyszerre többféle dolgot is csináljanak, mert ha figyelmüket meg kell osztaniuk, az iszonyú erőfeszítésükbe kerül, fizikailag és lelkileg egyaránt megviseli őket.

Nyugalmukat, béketűrésüket akkor is elveszíthetik, ha tudatosan izgatják őket. Ilyenkor elfutja agyukat a vér és látványos dührohamot produkálnak. Tudni kell róluk, hogy kitűnő családapák, a nők pedig rendkívül jó háziasszonyok, akik híresek vendégszeretetükről. A Bika típus erényei: megfontolt, alapos, hűséges, kitartó és megbízható.

A Bika típus hibái: lassú, makacs, olykor csökönyös, anyagias és konzervatív.

Betegségre való hajlamai: a torok- és gégegyulladás, epe- és vesekő, nemi betegségek, reumás fájdalmak, a nőknél menstruációs zavarok. A mandulák állapotára folyamatosan ügyelni kell.

A Bika jegyűeket a betegségeiktől a zafír és a karneol óvja meg, amelyeket kizárólag réz- vagy arany foglalatban ajánlatos viselniük. A Bika jegyűekre elsősorban a mélykék ceyloni zafír hat jótékonyan, mert szomorúságukat, de még szerelmi bánatukat is elűzi, a heves dühkitörésektől megóvja őket és szívműködésükre is nyugtatóan hat. A karneol viszont a sérülésektől, a balesetektől óvja meg a Bika jegyűeket és hatásos védelmet nyújt a mérgezések ellen is. A szerencsét az achát és a rózsakvarc, a smaragd és a turmalin hozza a Bika jegyűeknek. Az áprilisi születésűeknek ajánlják még a gyémántot és a hegyikristályt, a májusi Bika jegyűeknek a smaragdot, a berillt és a kalcedon egyik változatát, a krizoprázt.

Ikrek horoszkóp jegy ásványai (05.21-06.21):

Ikrek jellemzői:

Ikrek E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik május 21. és június 21. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban az Ikrek jegy alatt találják meg születésük óráját.

Az Ikrek csillagkép uralkodó bolygója a Merkúr.

Az Ikrek jegy kettős jegy, akárcsak a Halak, ezért is használjuk mindig többes számban. A kettősség a jellemükben is megmutatkozik. Az Ikrek jegyű emberekben két (vagy több) lélek lakozik és mindegyik mást akar. Ebből is fakad, hogy az Ikrek jegyűek érdeklődése szerteágazó, s nem elégszenek meg azzal, hogy az élet valamely területén sikereket aratnak, ők ettől még nem lesznek boldogak. A kettősség csak mások számára szembetűnő, ők maguk természetes dolognak tartják.

A több ezer éves megfigyelések szerint az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr, a közvetítő szerepét tölti be a világűrben. Közvetít a Nap és a bolygók, illetve a bolygók és a Föld között. Ezt a szerepet az Ikrek jegyű emberek is magukénak érzik. Nem véletlenül van az Ikrek szülöttek között olyan sok újságíró, író, kereskedő, utazó diplomata. Az Ikrek típusú emberek lételeme a kommunikáció, a nagyvárosi nyüzsgés, az örök rohanás.

Mercurius az ész istene, aki gyermekeit, az Ikrek jegy szülötteit is kitűnő észbeli képességekkel ajándékozza meg. Az Ikrek jegyűek észjárása gyors, logikájuk kristálytiszta és a legváratlanabb helyzetekben is gyorsan feltalálják magukat. Természetük is kitűnő: ügyesek, alkalmazkodóak, simulékonyak, engedékenyek, igazán könnyű kijönni velük. A baj csak akkor kezdődik, ha az ember valamilyen komoly dologba akar kezdeni velük. Ekkor hamar kiderül, hogy nemcsak csapongóak és változékonyak, hanem abba hagyják azt amivel eddig foglalkoztak és egészen másba kezdenek.

Felületességükből, simulékonyságukból adódik, hogy sokan azt mondják róluk, nincs akaraterejük. Ez nem igaz, mert amit fontosnak tartanak, azt lelkiismeretesen végig is csinálják. Az Ikrek típusú emberek sohasem rosszindulatúak, nem bosszúállóak, távol áll tőlük, hogy bárkinek is ártsanak. Az elesettekkel mélyen együtt éreznek, és részvétüket általában szavakban is kifejezésre juttatják. Ha tenni is kell a rászorulókért, akkor nem biztos, hogy segítenek.

Az Ikrek típus erényei: sokoldalú, gyors észjárású, intelligens, hajlékony és toleráns.

Az Ikrek típus hibái: felületes, csapongó, türelmetlen, ideges.

Betegségre való hajlamai: légzőszervi betegségek, például krónikus bronchitis, tüdőgyulladás, ingerlékenység, idegesség. Idősebb korban a vállak és a felsőkar táján ízületi megbetegedések, reumás panaszok, idegfájdalmak jelentkeznek. Jóval több pihenésre van szükségük egészségük megőrzéséhez, mint más jegy szülötteinek. Az éjszakázást, a huzamosabb túlhajszoltságot sem idegileg, sem fizikailag nem bírják. Ha mégis erre kényszerülnek, akkor ellenálló képességük lecsökken és valamilyen lázas, gyulladásos betegség, esetleg idegösszeroppanás, depresszió formájában jelentkezik náluk a fáradtság.

Az Ikreket a betegségek ellen a kalcedon és a berill védi meg leginkább. Ezeket a köveket lehetőleg arany foglalatban viseljék. A kalcedonból készült ékszer az Ikrek jegyűek gondjait elűzi és jókedvre deríti őket. A berillt leginkább utazások során ajánlott viselniük, bár a gyógyításban is nélkülözhetetlen. Porított formában használják például köhögési inger és köhögési rohamok gyógyítására, kenőcsökbe keverve égési sebek kezelésére, továbbá különböző emésztési zavarok orvoslására.

Az Ikreknek egyéb szerencseköveket is ajánlanak. Üzletkötéskor például achátból. tigrisszemből vagy akvamarinból készült ékszereket kell viselniük. Szimpatikus vonásaikat legjobban a nemes topáz emeli ki. A májusi születésűekhez pedig a smaragd és a krizopráz is illik, a júniusi Ikrek jegyűeknek viszont az igazgyöngyöt és a holdkövet ajánlják.

Rák horoszkóp jegy ásványai (06.22-07.22):

Rák jellemzői:

Rák E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik június 22. és július 22. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Rák jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Rák csillagkép uralkodó bolygója a Hold.

A Rák típusú embereket túlzott érzékenységükről, szeszélyes hangulatváltozásaikról és remek megérzéseikről lehet leginkább felismerni. Ők azok, akik egyik pillanatban teljes odaadással lelkesednek valamiért, a másik pillanatban pedig lehangoltan legyintenek és láthatóan már nem érdekli őket, amit odáig nagyszerű dolognak tartottak. A hangulatváltozások a kívülállók számára általában megmagyarázhatatlanok és kiszámíthatatlanok, az asztrológia szerint viszont egyszerűen a Hold hatásával vannak összefüggésben. Ugyancsak a Hold hatásának tudható be, hogy a Rák emberek egyszer túlzottan óvatosak, bizalmatlanok, sőt gyanakvóak, máskor pedig túlságosan bizalmasak és meggondolatlanul kifecsegik titkaikat. A harag és szeretet érzése is gyakran változik náluk, de egyik érzés sem hagy maradandó nyomokat. Az is előfordulhat, hogy csak azért kellemetlenkednek és sértegetik barátaikat, szeretteiket, mert egészen egyszerűen rájuk untak, elegük van belőlük.

A Rák típusú embereknek nem okoz nehézséget, hogy beleéljék magukat mások lelkivilágába. Ők egyébként is mindent intenzíven átélnek, ezért is kerül ki közülük oly sok kitűnő színész. A művészetek iránt általában erős vonzalmat éreznek, sőt gyakran maguk is zenei, írói vagy egyéb tehetséggel vannak megáldva. Művészi munkájuk során rendkívüli emlékezőtehetségükre támaszkodnak, amellyel nemcsak a lényeget képesek rögzíteni, hanem a legapróbb részleteket is. A Rák jegy szülöttei között nagyon sok a műgyűjtő, akiknek ez legalább akkora örömet jelent, mint másoknak az alkotás.

A Rák embereknél aligha találunk család- és otthonszeretőbb típust. A Rák nő például kitűnő anya, kedves és odaadó feleség, aki egyben titokzatos, vonzó szeretője férjének. A Rák férfi pedig akkor elégedett, ha mindent megadhat a családjának.

A Rák típus erényei: együtt érző, segítőkész, családcentrikus, fantáziadús.

A Rák típus hibái: álmodozó, szeszélyes, túlérzékeny, nem elég állhatatos.

Betegségre való hajlamai: emésztőszervi panaszok, gyomor-, epe- és májbetegségek. Tudni kell még a Rák jegyűekről, hogy lelki problémáikat eltitkolják, tépelődnek rajtuk és általában emiatt betegszenek meg. A cukorbetegségre is hajlamosak. A Rák típusú emberekkel nem tanácsos semmilyen betegség tüneteit részletesen megtárgyalni, mert a beszélgetést követően egészen biztosan úgy érzik, hogy e betegségek náluk is tapasztalhatók. A Rákok tehát született hipochonderek.

Az ókori kultúrák szerint a Rákokat leginkább a smaragd óvja meg a betegségektől. A Rák jegyűeknek akad a smaragdon kívül egyéb szerencsekövük is. Az asztrológia előírásai szerint aventurint, krizoprázt és opált, valamint igazgyöngyöt viseljenek magukon. A legfontosabb az, hogy nemesfémekbe legyen foglalva. A júniusi születésűeknek hatásos még a holdkő, a júliusi Rák jegyűeknek a rubin és a karneol. Ezek megőrzik a harmóniát, a békességet, a nyugalmat.

Oroszlán horoszkóp jegy ásványai (07.23-08.23):

Oroszlán jellemzői:

Oroszlán E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik július 23. és augusztus 23. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban az Oroszlán alatt találják meg születésük óráját.

Az Oroszlán csillagkép uralkodó bolygója a Nap.

Az oroszlán az állatok királya. Nem véletlen tehát, hogy az Oroszlán jegyében születettekben is megmutatkozik az uralkodásra, vezetésre való hajlam. Önbizalomban nem szenvednek hiányt, sőt meg vannak győződve róla, hogy a sors azért ruházta fel őket nemes tulajdonságokkal, hogy ezáltal is kiemelkedjenek embertársaik közül.

Az Oroszlán szülöttek fellépése határozott, magabiztos, tekintélyt parancsoló. A társaságban igyekeznek azonnal a középpontba kerülni. Náluk jobban senki nem élvezi, ha körüludvarolják, körülrajongják őket.

Optimizmusuk töretlen: meggyőződésük, hogy nekik minden sikerül. Mindig a sikerre, a győzelemre, a nagy attrakciókra készülnek, erre gyűjtik ismereteiket, tudásukat, erejüket. Ha a körülmények úgy hozzák, emberfeletti erőfeszítésekre is képesek, céljuk eléréséhez pedig mindig a legrövidebb, a legegyenesebb utat választják.

Az Oroszlán jegyűeknél erőszakkal semmit sem lehet elérni, de szép szavakkal, szeretettel, hízelgéssel igen. Hiúságukat sokan ki is használják és nem véletlenül, hiszen barátaikkal szemben rendkívül segítőkészek és nagyvonalúak. Ha rájönnek, hogy becsapták őket, méregbe gurulnak, de haragjuk nem tart sokáig, könnyen megbocsájtanak, gyorsan felejtenek. Sohasem rágódnak a múlton és ellenfeleikkel, ellenségeikkel is hamar megbékélnek. Persze az első lépést a békülésért soha nem az Oroszlánok teszik meg.

Az Oroszlán típus erényei: nyílt, egyenes, megbízható, kitartó bátor és bőkezű. Az Oroszlán típus hibái: hiú, beképzelt, hirtelen haragú, törtető.

Beregségre való hajlamai: elsősorban szív-és keringési zavarok léphetnek fel náluk, mert sohasem kímélik magukat, mindig teljes erőbedobással küzdenek. Erről még akkor sem tudnak lemondani, ha körülöttük mindenki látja, hogy felesleges erőlködni, mert könnyebben is célt lehetne érni. Egy bizonyos koron túl tehát jelentkeznek a szívritmuszavarok és egyéb szívproblémák, amelyek elsősorban idegi, nem szervi eredetűek. A gerincbántalmak és a lumbágó is tipikus Oroszlán betegség.

A betegségektől elsősorban a rubin védi meg az Oroszlán szülötteket, amelyet állandóan kellene viselniük, méghozzá aranyfoglalatban. A hinduk mágikus erőt tulajdonítanak a rubinnak, de ez a kő más kultúrákban is az erőt, a szenvedélyességet és a győzelmet szimbolizálja. A monda szerint a vöröslő rubin színe elsötétedik, ha viselőjét komolyabb veszély fenyegeti. A rubint a vérszegénység és testi gyengeség ellen, az állóképesség növelésére, valamint az immunrendszer stimulálására ajánlották.

Az Oroszlánok viselhetnek rubin helyett vagy amellett hegyikristály, aranytopáz, tigrisszem és borostyán talizmánokat is. Mivel uralkodó bolygójuk a Nap, a gyémánt és a krizoberill is egészséget, szerencsét hoz nekik. A júliusi születésűeknek a rubinon kívül a karneolt és a topázt is ajánlják, az augusztusi Oroszlán jegyűeknek pedig a peridotot és az aventurint.

Szűz horoszkóp jegy ásványai (08.24-09.23):

Szűz jellemzői:

Szűz E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik augusztus 24. és szeptember 23. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Szűz jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Szűz csillagkép uralkodó bolygója a Merkúr.

Ha van olyan ismerősünk, barátunk, aki évekre visszamenően számlákkal tudja igazolni, hogy mennyi költött benzinre, háztartásában hogyan alakult a gáz- és áramfogyasztás, miként emelkedtek a megélhetés költségei, akkor ő egészen biztosan a Szűz jegy szülötte vagy az aszcendense esik ebbe a csillagképbe. A Szűz jegyűek ugyanis szeretik pontosan tudni, mire fogyott el a pénzük, ezen kívül még lelki örömöt is szerez nekik a régi számlák rendezgetése.

A Szűz jegyűek is Mercuriusnak, az ész, a logika, a kereskedelem istenének gyermekei, akár csak az Ikrek, de ami a mentalitásukat illeti, az merőben különböző. Az Ikrek mindig nagy vonalakban gondolkodnak és egyáltalán nem érdeklik őket a részletek. A Szűz jegyűek viszont - bár hasonlóan éles a logikájuk és gyors az észjárásuk - elsősorban a részletekre figyelnek. A Szűz típusúak nagyon nehezen tudják megállni, hogy a hibákat szóvá ne tegyék, mert az örökös bírálat, kritizálás a lételemük.

Társaságban jobbára szerények, tartózkodóak és inkább kérdeznek, mint beszélnek. Alkalmazkodóképességük és diplomáciai érzékük is kitűnő, de ezek nem velük született tulajdonságok, hanem abból adódnak, hogy kitűnő megfigyelők és szívesen vállalnak közvetítő szerepet ellentétes nézetek, vélemények között. A józan, ésszerű gondolkodást mindennél fontosabbnak tartják, tetteiket mindig az ész, nem pedig az érzelem vezérlik.

A Szűz típus erényei: jó megfigyelő, alapos, kitartó, türelmes, precíz, megbízható, titoktartó.

A Szűz típus hibái: aprólékos, nem látja a fától az erdőt, kicsinyes, túlságosan szigorú kritikus, olykor kötekedő.

Betegségre való hajlamai: ha Szűz jegyűeknél valamilyen betegség lép fel, gondoljanak arra, hogy a negatív gondolatok is beteggé tehetik az embert, a pozitív gondolkodás pedig gyógyítja a betegségeket. A Szűz jegyűek ugyanis meglehetősen zárkózottak, nem szívesen mutatják ki érzelmeiket. Jobbára uralkodnak indulataikon és közben emésztik magukat. Gyakran szenvednek az anyagcsere zavaraitól, máj- és epepanaszaik vannak.

A betegségektől megóvja őket a topáz. A különböző színekben található kövek közül a Szűz jegyűekhez leginkább a kék, főleg az ibolyakék színűek illenek, de kedvelik a színtelen, teljesen áttetsző példányokat is. A topáz megnyugtatja az idegeiket, elűzi gondjaikat. Régebben eredményesen gyógyították topázzal az asztmát és a köszvényt, de használták álmatlanság ellen is.

A Szűz jegyűek az aranyba vagy bronzba foglalt, esetleg aranyláncon nyakban viselt jáspissal nemcsak betegségeket előzhetnek meg, hanem kivédhetik az esetleges támadásokat is. A nefrit pénzt és előnyös szerződéseket hoz számukra az üzleti életben. Elesettség, fáradtság, hirtelen fellépő láz esetén pedig karneol ékszert tanácsos viselniük. Nehéz helyzetekben a sárga achátból vagy a sárga zafírból készült gyűrű vagy medál segíthet rajtuk. Az augusztusi születésűeknek a peridot és az aventurin még a szerencsekövük, a szeptemberi Szűz jegyűeknek a zafír és a lapisz lazuli.

Mérleg horoszkóp jegy ásványai (09.24-10.23):

Mérleg jellemzői:

Mérleg E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik szeptember 24. és október 23. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Mérleg jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Mérleg csillagkép uralkodó bolygója a Vénusz.

A Mérleg szülöttek legfőbb törekvése, hogy megtalálják a tökéletes harmóniát, ugyanakkor már jelentéktelen apróságok is kibillenthetik őket lelki egyensúlyukból. Rendkívül engedékenyek, előzékenyek, ideális partnerek és munkatársak. A kisebb igazságtalanságokat inkább elviselik, csak ne kelljen harcolniuk vagy erőszakosan fellépniük. Ehhez ugyanis egyáltalán nincs se érzékük, se kedvük, ők minden helyzetben a béke apostolai.

A Mérleg szülöttek nem a tettek emberei, hanem a kiváráséi. Ők azok, akik másnapra halasztanak mindent, amit lehet. A kötöttségeket, a fegyelmet, a kényelmetlenséget nem bírják, ellenük hevesen tiltakoznak. A hűség nem erősségük.

A Mérleg jegyűek cselekedeteiben az érzelmek játsszák a főszerepet. Ezért is rendkívül hullámzó a kedélyállapotuk: a hullámhegyek és a hullámvölgyek gyakorta váltogatják egymást a lelki életükben.

Béke- és kényelemszeretetük egyben hibáik forrása is. Könnyű őket befolyásolni, eredeti tervüktől eltéríteni. Ha valamilyen akadály kerül útjukba, megtorpannak és anélkül, hogy megpróbálnák leküzdeni az akadályt, feladják a harcot és más célokat tűznek maguk elé. Tudni kell róluk, hogy mint Venus - a szerelem, a szeretet, a szépség és a harmónia istennője - gyermekeinek rendkívül fejlett a szépérzékük. Általában zenekedvelők és remekül táncolnak. A Mérleg szülöttek külső megjelenésükre is igényesek, szeretik a divatos, különcködő viseleteket. A hölgyek a butikosok és az ékszerüzletek, a kozmetikusok és a fodrászok törzsvendégei.

A Mérleg típus erényei: békés természetű, rugalmas, nem erőszakos, kényelmes partner, könnyű vele együtt élni és dolgozni.

A Mérleg típus hibái: befolyásolható, határozatlan, túlérzékeny, veszélyes.

Betegségre való hajlamai: vese- és húgyúti betegségek, derékfájás és mozgásszervi panaszok, visszérgyulladás. Rendkívül fontos a Mérleg jegyűek számára, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott környezetben egészséges életmódot folytassanak. Fokozott figyelmet kell fordítaniuk a korszerű táplálkozásra is, mert ellenkező esetben gyakori náluk a vese- és epekőképződés, illetve a velük járó gyulladásos megbetegedések.

A Mérleg jegyűeket elsősorban az akvamarin óvja meg a betegségektől. Ezt a követ egyébként régen a vőlegény nászajándékként adta az esküvőn a menyasszonynak, hogy hűséges felesége legyen. A középkorban sokféle bajra használták a gyógyítók: amulettként például torok-, fog- és fogágybetegségek ellen ajánlották, porított formában pedig gyomorfájdalmakra, valamint májbetegségekre. A legendák szerint az akvamarin hazugságvizsgálóként is kitűnően működik. A vizsgálandó személy kezébe adjunk egy darab akvamarint és ha az illető hazudik, hamisan tanúskodik, a kő megváltoztatja a színét.

A Mérleg jegyűeknek szerencsét és gazdagságot hoz az opál, a topáz, a korall és a lapisz lazuli. Az opál ezenkívül még erővel és kitartással is felvértezi viselőjét. A korall ékszereket, talizmánokat régen kisgyerekes és várandós anyák viselték szemmel verés ellen, a lapisz lazuli amulett pedig epilepsziás rohamok és gutaütés ellen nyújtott védelmet. A szeptemberi születésűeknek a bajok megelőzésére zafírból és lapisz lazuliból készült ékszereket tanácsos viselniük, az októberi Mérleg jegyűeknek pedig turmalin- és opálgyűrűket, brossokat, medálokat és fülbevalókat.

Skorpió horoszkóp jegy ásványai (10.24-11.22):

Skorpió jellemzői:

Skorpió E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik október 24. és november 22. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Skorpió jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Skorpió csillagkép uralkodó bolygója a Mars.

"Mint a tűz és a víz" - így szokták jellemezni az asztrológusok a Skorpió szülötteket és ez a hasonlat több szempontból is találó. A tűz és a víz nélkülözhetetlen lételeme az emberiségnek. A Skorpió emberben örökös harc dúl, ami a tűz és a víz küzdelméhez hasonlítható. A Skorpió tehát kettős jegy, de ahogy a tűz és a víz soha nem vegyül egymással, úgy ez a kettősség is tökéletesen elkülönül egymástól. Ezzel magyarázható, hogy a Skorpió szülöttek vagy nagyon jók vagy nagyon rosszak, az arany középutat nem ismerik. A tűz lendületet, vállalkozó kedvet, harciasságot kölcsönöz nekik, a víz passzívvá teszi őket. Ebből adódik, hogy a Skorpió szülöttek rejtélyesek, nehezen kiismerhetők és reakcióik kiszámíthatatlanok. Ha a Skorpió jegyűek valamit elhatároznak, azt tűzön, vízen keresztül megvalósítják, nem lehet őket eltéríteni szándékuktól, mert hajthatatlanok és makacsak. A szorgalom, kitartás sem hiányzik belőlük. A Skorpióktól ne várjuk, hogy könnyen felejt és megbocsájt. Ha a Skorpiókat megbántják, egy idő után látszólag megbékülnek, de lelkük mélyén kitörölhetetlen nyomokat hagy a sérelem, és csak a kedvező pillanatot várják, hogy kegyetlenül visszavágjanak.

A Skorpió jegyűek általában erőszakosak, de ők maguk ezt észre sem veszik, mint ahogy azt sem, hogy mennyire bántóan tudnak másokkal szemben viselkedni. Ha figyelmeztetik őket, csodálkoznak és teljesen őszinték, amikor azt mondják, hogy senkit sem akartak bántani. Furcsa és ellentmondásos tulajdonságuk az is, hogy miközben mindenkibe belemarnak, ugyanakkor ők maguk túlérzékenyek. A bizalmatlanság szintjéig zárkózottak, ugyanakkor imádnak mások titkaiban kutatni, mások magánügyeiben vájkálni. Megérzéseik kitűnőek, sőt az sem ritka, hogy megálmodják a várható eseményeket vagy egy problémára az ideális megoldását.

A Skorpió jegyűek kitűnő értelmi képességekkel rendelkeznek és erre büszkék, olykor beképzeltek is. Kitűnő munkaerő válhat belőlük, hiszen kitartóak, sokoldalúak, termékenyek és meg vannak áldva vezetői adottságokkal is.

A Skorpió jegyűek nemcsak a hétköznapi életben, hanem a szerelemben is szenvedélyesek. Ha valaki iránt lángra lobbannak, akkor mindent elkövetnek, hogy meghódítsák. Ebben az sem zavarja őket, ha másnak kötelezték el magukat. Egyszóval a Skorpió jegyűek nem túl hűségesek, ugyanakkor hajlamosak a féltékenységre.

A Skorpió szülötteket általában önzőnek tartják, ha érdekeik úgy kívánják, mindenféle eszközt bevetnek annak érdekében, hogy céljukat elérjék. Ugyanakkor , ha kell, nagyvonalúan adakoznak. Nem ritka a Skorpiók életében a teljes pálfordulás. Egyszer csak gondolnak egyet, búcsút mondanak korábbi életüknek, hivatást, életmódot változtatnak. A sorsfordulókat belső küzdelmek, kínlódások előzik meg. A Skorpiók kemény jellemek, olykor még magukkal szemben is kegyetlenek tudnak lenni. Az önmarcangoláshoz egyetlen jegy szülöttei sem értenek annyira, mint ők.

A Skorpió típus erényei: határozott, kitartó, szorgalmas, kreatív, gyors észjárású, szellemes.

A Skorpió típus hibái: makacs, kiszámíthatatlan, titkolózó, gunyoros, bosszúálló, féltékeny.

Betegségekre való hajlamaik: a Skorpió csillagkép uralma alatt állnak a nemiszervek, amelyek tehát fokozottabban érzékenyek e jegy szülötteinél. Könnyen kaphatnak nemi betegségeket, hiszen ki nem hagynának egyetlen könnyen adódó szerelmi kalandot sem. Gyakran szenvednek hólyag- és húgycsőgyulladásban és a veséjük is érzékenyebb az átlagosnál. A férfiaknál gyakoriak a prosztataproblémák, a nőknél pedig petefészek-gyulladás és menstruációs görcsök jellemzőek. A betegséget kivédhetik, ha életmódjukban a mérsékletességre törekszenek és kerülik az éjszakázást. A Skorpió jegyűeknek fontos a nyugodt éjszakai alvás, ezért ilyenkor lehetőleg ne vállaljanak.

A betegségektől óvja őket, ha malachit- és sárga topáz amulettet viselnek. Mindkét kő nappal fejti ki stimuláló hatását az immunrendszerre.

A Skorpió jegyűek uralkodó bolygója a Mars, ezért a marsikus hatás a jellemükben is megmutatkozik. Ehhez a bolygóhoz leginkább a piros szín illik. Nem véletlen, hogy a Skorpió szülötteknek a piros karneol vagy a mélyvörös gránát hoz szerencsét és óvja meg attól, hogy feleslegesen elfecséreljék energiáikat.

Az októberi születésű Skorpióhoz illik még az akvamarin és az opál, a novemberi születésűek pedig főleg topázt viseljenek. Az aranysárga topáz például optimizmust is kölcsönöz nekik.

Nyilas horoszkóp jegy ásványai (11.23-12.21):

Nyilas jellemzői:

Nyilas E jegyhez tartoznak egyrészt azok, akik november 23. és december 21. között ünneplik születésnapjukat, másrészt azok, akik az aszcendens táblázatban a Nyilas jegy alatt találják meg születésük óráját.

A Nyilas csillagkép uralkodó bolygója a Jupiter.

Az asztrológia szimbólumrendszerében a Nyilas csillagképet kentaurként ábrázolják, pontosabban az alul ló, felül ember figura megfeszíti az íját és megcélozza vele a Napot. Ez az ábrázolás rendkívül találó a Nyilas jegyűekre, hiszen egymásnak ellentmondó kettős tulajdonsággal bírnak.

A Nyilas jegyűek őszinték, nyíltak, ennek ellenére ők is kiszámíthatatlanok. Gyakran okoznak meglepetést azzal, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve olyat tesznek, mondanak, amit senki sem várt tőlük. Ők a nagy idealisták, akik az új eszmékért végtelenül tudnak lelkesedni. Kezdeti lelkesedésük azonban hamarosan alábbhagy, és ha szóba hozzák előttük a témát, csak unottan legyintenek. Szalmaláng természetük a vitákban, veszekedésekben is megmutatkozik. Ha valami miatt mérgesek, haragjuk egyik percről a másikra elmúlik. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem eléggé büszkék és nem elég önérzetesek. Az igazság az, hogy csak a jelentéktelen sérelmeket felejtik el ilyen hamar, a komolyabb csalódások okozta lelki sérülések nyomait sokáig viselik.

Miután a Nyilas jegyűek uralkodó bolygója a Jupiter, igazán nem csoda, hogy rendkívül igazságszeretők. Jellemző tulajdonságuk az is, hogy szinte mindig a sértett oldalára állnak, a gyengébbeket veszik védelmükbe. Gyerekszeretőbb és nagyobb állatbarát ugyanis nincs a Nyilas jegyűeknél.

Emberi kapcsolataikban inkább a megérzéseikre hagyatkoznak, talán azért is, mert nincs türelmük ahhoz, hogy másokat meghallgassanak. A saját hangjukat imádják hallgatni. Történeteikben gyakran túloznak, ezért sokan hazugnak titulálják őket, pedig nem azok, egyszerűen csak érzékletessé szeretnék tenni mások számára az eseményeket.

A Nyilas jegyűek beszédkészsége vitathatatlanul kitűnő és ennek köszönhetik, hogy mindenkit könnyen meg tudnak hódítani, bárkit el tudnak kápráztatni. A leghíresebb szónokok nagy része is a Nyilas jegyében született.

A változatosságot is nagyon kedvelik, az utazás általában a kedvenc időtöltésük, sőt a szenvedélyük. A távoli földrészek és az egzotikus tájak különösen vonzzák őket. Ha ilyen utazásokat nem engedhetnek meg maguknak, akkor útikönyvekkel, filmekkel pótolják az utazás igazi élményeit.

A Nyilas jegyűek a szerelemben is könnyen lelkesednek, vagyis hamar lángra gyúlnak, de házasságot kötni azért nem sietnek. Általában csak idősebb korukban házasodnak meg, ami nem jelenti azt, hogy tapasztalatokkal a hátuk mögött örök életre kötnének házasságot. Amilyen könnyen lobbannak szerelemre, ugyanolyan könnyen, sokszor egyik percről a másikra el is hidegülnek párjuktól és ez az elhidegülés legtöbbször válással végződik.

A Nyilas jegy szülöttei kedvelik a sportokat és szívesen tartózkodnak a szabadban. E jegy szülöttei idős korukban is fiatalosak, mozgékonyak, szívósak.

A Nyilas típus erényei: nyílt, segítőkész, nagyvonalú, igazságszerető, fantáziadús.

A Nyilas típus hibái: fecsegő, felületes, túlzó, konzervatív, nem tud titkot tartani.

Betegségre való hajlamai: miután a Nyilas jegy szülöttei maguk is sportolnak, fokozott balesetveszély fenyegeti őket: elsősorban a csípőjükre, medencéjükre vigyázzanak. Gyakori probléma náluk a köszvény és az érszűkület, különböző idegfájdalmaik vannak és a migrénre való hajlamuk sem ritka. A mozgásszervi betegségek közül az ízületi gyulladások fenyegetik őket. Ezt kivédhetik korszerű táplálkozással. Húst keveset vagy egyáltalán ne egyenek, hogy a betegségek elkerüljék őket és hosszú életet éljenek meg. Gyakori, hogy a Nyilas jegyűek káros szenvedélyeik miatt betegségszenek meg. Mondjanak tehát le a dohányzásról és kevés szeszes italt fogyasszanak.

A Nyilas jegyűek szerencsekövei a türkiz és a zafír. A zafír óv a hirtelen haragtól, a türkiz pedig a szerencsétlenségektől. Egyes asztrológusok a kalcedont is ajánlják nekik, mert a vérkeringésre jótékonyan hat. Szívesen viselnek a Nyilas jegyűek lapisz lazuliból készült ékszereket is.

A novemberi születésű Nyilas jegyűeknek a topáz amulett hoz szerencsét főleg pénzügyekben, a decemberiek pedig a krizopráztól remélhetik ugyanezt.



Felhasznált irodalom: Evelyn Star: Gyógyító kristályok kincseskönyv