Menü
Kosár tartalma

Ásvány ismertetők RSS-hírcsatorna


admin 11 jan. 0 81
Achát ásvány jellemzői Név származása: Az achát nevét valószínűleg első ókori lelőhelyéről, a szicíliai Achates folyóról kapta. Ismertető : Mikrokristályos kalcedon rétegekből álló ásvány. Színét, formáját, sőt gyógyító hatását tekintve is a legvál..
admin 11 jan. 0 31
Aktinolit ásvány jellemzői Szinonima neve: Sugárkő Név származása: Az aktinolit nevét Kirwan 1974-ben, a görög "aktis" = sugár és a "lithos" = kő szavakból kreálta. Ez a név az ásvány sugaras megjelenésére utal. Ismertető : Az aktinoli..
admin 11 jan. 0 108
Akvamarin ásvány jellemzői Név származása: Az akvamarin neve a latin tengervíz szóból származik, "aqua"= víz és "mare"= tenger. Nevével utalnak arra, hogy olyan a színe, mint a tengernek. Ismertető : Az akvamarin a berillcsoportba tar..
admin 11 jan. 0 32
Amazonit ásvány jellemzői Szinonima neve: Amazonkő Név származása: Az amazonit nevét az Amazonas folyóról kapta, ahol az első ásványokat találták. Más források szerint viszont elnevezése tévedésen alapul, ugyanis az Amazonasnál talált zöld kő, valós..
admin 11 jan. 0 217
Ametiszt ásvány jellemzői Név származása: Az ametiszt neve görög eredetű, jelentése: nem részegítő, mivel régen talizmánnak használták a részegség ellen. Ismertető : Az ametiszt ibolyaszínű kvarcváltozat, melynek színét vas szennyeződés okozza. Am..
admin 11 jan. 0 37
Ametrin ásvány jellemzői Név származása: Az ametrin neve az ametiszt és a citrin ásvány nevéből létrehozott fantázia név. Nevével ametiszt és citrin tartalmára utalnak. Ismertető : Ritka kvarc változat, egy kristályon belül a lila ametiszt és a sárga..
admin 11 jan. 0 33
Angelit ásvány jellemzői Szinonima neve: Anhidrit Ásványrendszer: VI. Szulfátok és rokon vegyületek Ásvány alak (morfológia): Kristályos Kristályrendszer: Rombos rendszer (orthorombos) Keletkezés: Üledékes Kémiai elnevezés: Kalcium-szulfát Képlet: Ca..
admin 11 jan. 0 32
Antimonit ásvány jellemzői Ásványrendszer: II. Szulfidok és rokon vegyületek Ásvány alak (morfológia): Kristályos Kristályrendszer: Rombos rendszer (orthorombos) Keletkezés: Hidrotermás Képlet: Sb2S3 Mohs-keménység: 2 Szín: Szürke Átlátszóság: Átláts..
admin 11 jan. 0 34
Apatit ásvány jellemzői Név származása: Az apatit elnevezése a görög "apatao" = csalok szóból származik, amely más ásványokkal való összetéveszthetőségére utal. Ismertető : Apatit foszfát ásvány, foszforsavas mész vagy fluor, vagy klór tartalo..
admin 11 jan. 0 30
Aragonit ásvány jellemzői Ásványrendszer: VII. Borátok, karbonátok, nitrátok Ásvány alak (morfológia): Kristályos Kristályrendszer: Rombos rendszer (orthorombos) Keletkezés: Metamorf, Üledékes Kémiai elnevezés: Kalcium-karbonát Képlet: CaCO3 Mohs-kem..
admin 11 jan. 0 38
Aranykvarc ásvány jellemzői Ásványrendszer: III. Oxidok és hidroxidok Ásvány alak (morfológia): Kristályos Kristályrendszer: Háromszöges rendszer (trigonális) Keletkezés: Hidrotermás, Magmás, Metamorf, Üledékes Kémiai elnevezés: Szilícium-dioxid Képl..
admin 11 jan. 0 24
Aura kvarc ásvány jellemzői Ismertető : Az aura kvarc természetes kvarckristály amelyet egyedi eljárás segítségével bevonnak valamilyen fémmel. A kvarcot vákuumkamrába helyezik, felmelegítik, majd fémgőzt bocsátanak a kamrába, amely a kristály f..
1 - 12 megjelenítése 132 közül (11 oldal)
Cookie-kat használunk a böngészési élmény és a weboldalunk funkcionalitásának javítása érdekében. Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát.